Nieuws Antwerpen Group-f neemt failliete Dienstenchequeweb over

Group-f neemt failliete Dienstenchequeweb over

Group-f neemt failliete Dienstenchequeweb over

Frank HechtermansGroup-f uit Kontich nam het failliete bedrijf Dienstenchequeweb uit Antwerpen over. Via verscheidene zijtakken is Group-f gespecialiseerd in cleaning, de verhuur van hoogwerkers en dienstencheques. Volgens zaakvoerder Frank Hechtermans geeft deze nieuwe overname duidelijk aan dat er heel wat beweegt in de sector van de dienstencheques, en dat het hierbij wellicht niet zal blijven.

“De grotere dienstenchequebedrijven worden alsmaar groter, terwijl de kleine spelers het financieel moeilijker krijgen”, zegt Frank Hechtermans. Volgens hem ligt een managementfout aan de basis hiervan. “Eén dienstencheque die de overheid uitgeeft, komt overeen met één uur werken. Sommige bedrijven gaan hun werknemers meer betalen dan de CAO bepaalt, via maaltijdcheques en dergelijke. Poetspersoneel – en indirect ook klanten – komen hierdoor gemakkelijker over naar deze bedrijven, omdat ze er meer verdienen. Hierdoor kunnen ze in korte tijd sneller groeien. Maar op termijn is dat financieel meestal niet houdbaar. Vaak zijn het nu net die bedrijven die over kop gaan. Het zijn juist de bedrijven die zich houden aan de CAO en een kleine vergoeding extra vragen aan de klant voor beheer, die gezond blijven en garanties kunnen geven voor hun werknemers.”

Dienstenchequeweb draaide een omzet van 600.000 euro en had 28 personeelsleden in dienst. Binnen de 2 dagen na uitspraak van het faillissement nam Group-f de beslissing tot overname. Frank Hechtermans is van plan om tenminste 50 procent van de omzet van Dienstenchequeweb in zijn eigen activiteiten te integreren. “Een deel van de werknemers was al gaan shoppen in de markt. Ook hier zie je weer dat veel bedrijven meer loon betalen dan de CAO. Vandaar dat de doelstelling op 50 % is gebaseerd. De werknemers die kiezen voor zekerheid en langdurige tewerkstelling zijn welkom bij Group-f”, aldus de zaakvoerder. Dit is al zijn 5de overname van kleinere bedrijven. Volgende week neemt Group-f ook het strijkatelier van de Kringloopwinkel in Aalst over.

Sinds de oprichting in 2006 kan Group-f mooie groeicijfers voorleggen. Met 700 personeelsleden en een voorziene omzet van 17 miljoen euro dit jaar kan men spreken van een stevig onderbouwd bedrijf. De activiteiten zijn via verscheidene zijtakken onderverdeeld in cleaning, dienstencheques en de verhuur van hoogwerkers.

Wat de schoonmaakactiviteiten betreft, richt Group-f zich hoofdzakelijk tot ondernemingen. Ikea, Argenta en BMW behoren tot de belangrijke klantengroep. Van de 18 hoogwerkers die het Antwerpse bedrijf momenteel bezit, wordt 5 procent ingezet voor eigen gebruik en 95 procent voor verhuur in heel Vlaanderen. Als 3de grote bedrijfstak biedt Group-f ook voordelige huishoudhulp via dienstencheques met kantoren in Ekeren, Lier, Aalst en Kontich. Deze filialen bedienen klanten verspreid over Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.