Nieuws Antwerpen Group Hugo Ceusters komt versterkt uit crisis

Group Hugo Ceusters komt versterkt uit crisis

Group Hugo Ceusters komt versterkt uit crisis

ceustersImmobiliën Hugo Ceusters (IHC) en Shopping Center Management Services (SCMS) zijn onlangs gefuseerd tot de Group Hugo Ceusters – SMCS (HCS). “Wij hebben de bestaande synergiemogelijkheden in die operatie versterkt,” zegt executive president van de Antwerpse groep, Ingrid Ceusters. “We willen ons op die manier ook stevig positioneren voor de toekomst.”

In het licht van de fusie is het bedrijf ook verhuisd naar de ONYX Building, op slechts een honderdtal meter van het vorige kantoor. Alle medewerkers zitten op die manier op één plateau, wat de communicatie tussen de verschillende afdelingen ten goede komt.

De naam Hugo Ceusters is nauw verweven met de expansie van de Antwerpse vastgoedmarkt. Wijlen Hugo Ceusters heeft daar een heel eigen bijdrage in geleverd. Immobiliën Hugo Ceusters werd opgezet in 1946 en was als nationale en onafhankelijke vastgoedonderneming het eerste bedrijf dat zich specifiek oriënteerde naar commercieel vastgoed. Immobiliën Hugo Ceusters heeft in dit opzicht een heel eigen stempel gedrukt op de expansie van Antwerpen en Vlaanderen als markt.

In 1991 werd Shopping Center Management Services opgericht. De onderneming had zich tot doel gesteld om de vraag naar professioneel management van winkelcentra in België te beantwoorden, een initiatief dat toen eveneens vernieuwend was binnen de vastgoedmarkt.

“Door het feit dat er de laatste jaren heel wat overlap was tussen beide ondernemingen hebben wij ervoor geopteerd om te gaan fuseren,” zegt Ingrid Ceusters. “Op die manier kunnen we ook de toekomst voorbereiden. Bovendien wensen en kunnen we hierdoor binnen de nieuwe structuren onze mensen sterkere doorgroeimogelijkheden bieden.”

Om de organisatie te optimaliseren en de klanten beter te kunnen dienen, werd het hele gamma aan vastgoeddiensten nu gebundeld en verder geoptimaliseerd binnen de Group Hugo Ceusters – SCMS, met twee afdelingen die ieder hun eigen kenmerken hebben. De twee afdelingen werken onafhankelijk van elkaar en zijn elk gericht op het vinden van de best mogelijke oplossing in het belang van de klant en dit zowel op korte als op lange termijn.

Hugo Ceusters (HC) houdt zich bezig met makelaardij en consultancy. Hoewel HC al bijna 70 jaar bestaat, blijft het een jong en dynamisch bedrijf met een team van vastgoedprofessionals dat klaarstaat om de uitdagingen in de dynamische wereld van het vastgoed aan te gaan.

SCMS – Ceusters behandelt alle facetten van het vastgoedbeheer van alle commerciëel onroerend goed ( kantoren, magazijnen, winkels en shoppingcentra). Vandaag is SCMS-Ceusters een marktleider. De onderneming biedt een brede waaier aan van gespecialiseerde diensten, alsook adviesverlening inzake ontwikkeling, exploitatie, marketing en specifiek het beheer van winkelcentra en andere retailprojecten.

De groep opereert vandaag vanuit 3 kantoren: Antwerpen, Brussel, Gent, en heeft 6 branches o.a.Kortrijk, Luik en Bergen . De onderneming stelt zo’n 70 mensen tewerk en tekent dit jaar voor een gebudgetteerde omzet aan fees van pakweg 7 miljoen euro.

* De vastgoedmarkt heeft het de laatste jaren zeker niet makkelijk gehad?
Ingrid Ceusters: Dat is een feit. Zelfs voor de financiële crisis uitbrak waren er al signalen dat het minder goed ging. Wij hebben als Group Hugo Ceusters-SCMS evenwel goed kunnen stand houden. Hout vasthouden, natuurlijk. Wij realiseren nog altijd een mooi rendement op het kapitaal. We werken evenwel keihard. Wij gaan resoluut voor groei. De opening van ons nieuw kantoor in de Onyx-building is daar een signaal bij. Wij hebben enkele jaren geleden ons eigen kantoor in Gent opgestart.

* U had het ook als bedrijf niet makkelijk met interne problemen?
Ingrid Ceuters: De ziekte van mijn echtgenoot stelde ons inderdaad voor extra problemen. Ik heb echter de hulp gekregen van externe bestuurders en juridische adviseurs die ons doorheen die moeilijke maanden geleid hebben. Ook de loyale inzet van het personeel was bewonderenswaardig.

* Hoe ziet U de komende jaren tegemoet?
Ingrid Ceusters: Wij bereiden ons daar vandaag intensief op voor. Vandaar ook de fusie. Als familiebedrijf kunnen wij flexibel reageren op de ontwikkelingen. Ik geloof in dit opzicht sterk in de capaciteiten van jonge mensen. Mijn beide zonen bv, maar ook anderen, die een meer dan waardevolle bijdrage leveren door hun expertise en visie omtrent het bedrijf. Wij werven bovendien mensen aan. Overigens kunnen interne partnerships met eigen mensen de structuur van de onderneming in de toekomst ongetwijfeld verder versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.