Nieuws Antwerpen Group Hugo Ceusters-SCMS beheerst Antwerpse vastgoedmarkt

Group Hugo Ceusters-SCMS beheerst Antwerpse vastgoedmarkt

Group Hugo Ceusters-SCMS beheerst Antwerpse vastgoedmarkt

ingridingridDe Group Hugo Ceusters-SCMS die gespecialiseerd is in commercieel vastgoed is uitgeroepen tot de grootste vastgoedspeler op de Antwerpse kantorenmarkt. Door die onderscheiding wordt ook het herstel van de lokale vastgoedmarkt onderkend. Er werd liefst 46 procent méér vierkante meters aan kantoorruimte verhuurd. “De award is de kroon op het werk na de fusie van SCMS en Immobiliën Hugo Ceusters, die de groep zowel nationaal als internationaal op de kaart zette,” zegt CEO Ingrid Ceusters-Luyten. “De markt én het bedrijf zitten in een nieuwe, positieve dynamiek.”

Met Group Hugo Ceusters-SCMS bekroont het sectorblad Expertise een vaste waarde in de Belgische vastgoedwereld. Het bedrijf kreeg daarbij de award van “Letting Agent Offices Antwerp” overhandigd en mag zich bijgevolg voortaan de grootste vastgoedspeler op de Antwerpse kantorenmarkt noemen. Concreet betekent dit dat Group Hugo Ceusters-SCMS in totaliteit de grootste oppervlakte aan kantoren verhuurde op de Antwerpse markt en als makelaar bij het meest aantal deals optrad.

Volgens cijfers van de vastgoedgroep werd vorig jaar in Antwerpen 120.000 m² verhandeld. Of beter: een stijging van maar liefst 46 procent ten opzichte van 2013. Daarmee is Antwerpen veruit de grootste en actiefste markt in het Vlaamse gewest en zit de stad bijna opnieuw op het niveau van 2010 (127.000 m²).

“Crisisjaren als 2011 en 2013 lijken achter ons te liggen”, zegt CEO Ingrid Ceusters-Luyten. “Meer nog: voor de Antwerpse kantorenmarkt verwachten we dat zowel 2015 als 2016 erg goede jaren worden. Het is vandaag een vaste waarde in de vastgoedsector en het blijft een erg stabiele investeringsmarkt.”

Dat tonen ook de nationale cijfergegevens van Group Hugo Ceusters-SCMS. In 2014 besloeg het aantal transacties op de nationale kantorenmarkt zo’n 714.000 m². En ook het aandeel van Vlaanderen in de markt mag met 307.000 m² niet onderschat worden.

Grand cru-jaar

Niet alleen de markt blijkt in volle expansie, ook de vastgoedgroep zelf zit in volle groei. De prijs die ze gisteren wegkaapten voor hun activiteiten op de kantorenmarkt, is lang niet de enige onderscheiding die Group Hugo Ceusters-SCMS sinds kort op haar palmares mag schrijven. Eind vorig jaar mochten ze ook al de award voor Property Manager of the Year in ontvangst nemen, waarmee ze zich de grootste beheerder op het vlak van winkelvastgoed in ons land mogen noemen.

Daarnaast volgden een reeks andere nationale en internationale prijzen: zo kregen ze voor hun beheer van Wijnegem Shopping Center ook de prijs voor beste shoppingcenter (BLSC-Awards) en sleepten ze twee internationale awards in de wacht voor hun marketingevents (ICSC Solal Marketing Awards).

“2014 was voor ons een grand cru-jaar”, zegt Ceusters-Luyten. “We zijn fier op onze Antwerpse roots, maar meer dan ooit spelen we zowel nationaal als internationaal.”

De eerder ingezette reorganisatie werpt duidelijk haar vruchten af. Zo was er o.m. de fusie tussen SCMS en Immobiliën Hugo Ceusters, maar ook de synergie van verschillende afdelingen, de verhuis naar een nieuw kantoorgebouw, de expansie van het kantoor in Gent, de ontwikkeling van nieuwe bedrijfstakken, en de toetreding tot internationale netwerken. “Het zijn allemaal factoren die ons een extra boost hebben gegeven”, besluit Ceusters-Luyten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.