Nieuws Antwerpen Group Joos neemt Monti over

Group Joos neemt Monti over

Group Joos neemt Monti over

joosDe Group Joos heeft alle aandelen overgenomen van zijn sectorgenoten Monti Documents en Monti Document Services uit Lier. Door die overdracht wordt de groep uit Turnhout marktleider in zijn segment. De twee complementaire bedrijven bundelen vanaf nu hun krachten.”Een en ander gebeurde niet uit noodzaak. Het was een beslissing die gebouwd is op een langetermijnvisie,” zegt gedelegeerd bestuurder Alex Joos.

De consolidatie in de grafische sector zet zich onverminderd verder. De economische crisis en de snelle digitalisering zijn daartoe veelal de aanzet. Verscheidene bekende bedrijven gingen eerder al failliet, andere gingen op in een nieuwe groep of fuseerden.

“Er was bij ons helemaal geen sprake van hoogdringendheid,” zegt Alex Joos. “Zowel Monti als de Group Joos zijn gezonde bedrijven. Wél is het zo dat de markt om ons heen snel verandert en dat wij ons als ondernemingen moeten aanpassen. De overname gebeurde in dit opzicht in rustig gemeenschappelijk overleg.”

De Group Joos is als familiebedrijf voor 100% in handen van de familie Joos. Monti was tot voor kort voor 100% eigendom van de familie rond gedelegeerd bestuurder Karine van der Sluis.
De ondernemingsraden en de vakbonden zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Voor de werknemers in Lier stelt zich de uitdaging van een geplande verhuis van de installaties naar Turnhout. Of dit geen probleem kan vormen? “We gaan dit rustig bespreken met onze mensen. Ik ga ervan uit dat we toch allemaal in de Voorkempen wonen en dat dit geen onoverkomelijkheid kan vormen”, zegt Alex Joos.

Het strategisch objectief ligt hierin dat Hht gezamenlijk machinepark van de Joos Group en van Monti Documents en Monti Documents Services door deze operatie optimaal ingezet kan worden. Door de bundeling van krachten komt er ruimte vrij om gericht te investeren in toekomstige technologie.

“Onze sector is voortdurend in beweging. Een consolidatie voltrekt zich zowel nationaal als internationaal. Door het integreren in een grote en dynamische groep kunnen wij onze klanten extra diensten aanbieden,” aldus Karine van der Sluis, van Monti. Mevrouw van der Sluis blijft overigens aan de slag binnen de nieuwe groep.

“De focus ligt de komende maanden uiteraard op de integratie van de diverse complementaire activiteiten. Even belangrijk is de verdere uitbouw van de markt. Voortaan zijn wij in staat om aan onze klanten in binnen- en buitenland een nog ruimer en gevarieerder diensten- en productenpakket aan te bieden. Wij blijven tevens verder investeren in nieuwe en toekomst gerichte technologieën,” aldus Alex Joos, gedelegeerd bestuurder van Group Joos.

Group Joos telt na de overname ca. 260 medewerkers en zal een omzet realiseren van ca. 45 miljoen euro. Door deze krachtenbundeling wordt Group Joos terug marktleider in België in zijn segment.

De Group Joos is een innovatief grafisch bedrijf dat een brede waaier van producten en diensten aanbiedt via zijn vestigingen in Turnhout en Leuven. Joos-Comsmail (Leuven) is gespecialiseerd in printing en outsourcing van transactionele documenten zoals facturen, rekeninguittreksels, herinnerings- en loonbrieven. Joos-Rotamail (Turnhout) is actief als offset drukkerij in formulieren, veiligheidsdrukwerk, printmanagement en direct mail. Group Joos biedt daarnaast nieuwe communicatieconcepten aan, dankzij recente investeringen in een snelle hoogwaardige full colour inkjet printer, gecombineerd met een uitgebreid multichannel platform. Dit resulteert in nieuwe communicatieoplossingen zoals onder meer hybrid mail, campagnemanagement, centralized printing, e-mail met dynamische content, sms-communicatie, transpromo en social media.

Monti Documents is als grafisch bedrijf qua drukwerk sterk gediversifieerd en biedt een breed scala van documenten en formulieren aan, zowel in ketting als op A4. Thermische formulieren en zelfklevende computeretiketten zijn specifieke voorbeelden. Daarnaast biedt Monti Document Services een efficiënte cross-media aanpak van de bedrijfscommunicatie aan, met geavanceerde diensten voor het beheer en de verwerking van documentstromen tussen bedrijven en hun handelspartners, zowel op papier als elektronisch. Monti is de jongste jaren geëvolueerd naar een dienstverlenend bedrijf op het gebied van zakelijke communicatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.