Nieuws Antwerpen Group Joosen kocht tien gespecialiseerde trekker-opleggers

Group Joosen kocht tien gespecialiseerde trekker-opleggers

Group Joosen kocht tien gespecialiseerde trekker-opleggers

joosenjoosenJoosen Transport Solutions, een van de activiteitenpijlers van de Group Joosen, investeert één miljoen euro in de aankoop van 10 trekker/oplegger-kipcombinaties voor het vervoer van bulkgoederen in containers.

“Twee jaar geleden hebben wij onze containertransportactiviteiten gediversifieerd naar het vervoer van conventionele goederen”, aldus Kurt Joosen, CEO van Group Joosen. “Dit bleek een zeer goede zet, vooral omdat er een toenemende vraag is naar het vervoer van bulkgoederen in containers. Met deze investering kunnen we tegemoetkomen aan de wensen van de klanten in deze nichemarkt.”

Joosen Transport neemt hierbij de einddistributie van het transport van de haven naar de eindklant voor zijn rekening. Dankzij het inzetten van trekker/oplegger-kipcombinaties kunnen de goederen rechtstreeks in de installaties van de klant gestort worden.

Group Joosen heeft 120 mensen in dienst die afgelopen jaar een omzet genereerden van 21 miljoen euro. Dagelijks worden 170 wagens ingepland die meer dan 200 tracties uitvoeren. De groep kende de afgelopen jaren een opmerkelijke dynamiek door onder meer een flinke uitbreiding van het wagenpark: het aantal trekkers steeg van 35 naar 100 en het aantal opleggers van 60 naar 300.

De Group Joosen verlegde enkele tijd terug zijn activiteiten van Wuustwezel naar de haven van Antwerpen. In dit opzicht werd ook de Joosen Container Hub opgericht, een eigen depot voor de uitwisseling van lege en volle containers door derden en tijdelijke opslag van lege containers. De hub beschikt ook over reeferaansluitingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.