Nieuws Antwerpen Group Thys investeert 1,4 miljoen in duurzaamheid

Group Thys investeert 1,4 miljoen in duurzaamheid

Group Thys investeert 1,4 miljoen in duurzaamheid

KAPELLEN/BRECHT – Bij deurenfabrikant Group Thys aan de Kapelsestraat is in het bijzijn van personeel, klanten en burgemeester Dirk Van Mechelen het zonnepark feestelijk geopend. In het 20.000 m² dak vol zonnepanelen werd in totaal 1,4 miljoen euro geïnvesteerd. De aanwezigen mochten met een helikopter de lucht mee in.

Group Thys is al aan zijn derde generatie toe. Het familiebedrijf telt 120 personeelsleden en is doorheen de jaren geëvolueerd van een traditionele houthandel naar een fabrikant en verdeler van binnendeuren, vloeren en keukens.

Dennis De Kort van Group Thys: “In het productieproces is heel wat elektriciteit nodig, dus kozen we begin dit jaar voor hernieuwbare energie. Nadat eerst de dakbedekking van onze daken werd vernieuwd, lieten we 6.282 zonnepanelen leggen, goed voor 1,74 Mwp of een energie-opbrengst van 1600 Mwh per jaar. In mensentaal zouden hiermee 460 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien worden.”

Het ecologisch verhaal bij Group Thys stopt niet. Het Kapels bedrijf onderzoekt nu de mogelijkheden voor batterij-opslag. “Het overschot aan elektriciteit dat we nu overdag opwekken, zouden we dan kunnen stockeren om ’s nachts te kunnen gebruiken.”

Eco Technics

Group Thys deed voor de engineering en installatie een beroep op Eco Technics uit Brecht. Daar hebben ze ervaring met dit soort projecten. Zaakvoerder Wim Eelen is fier dat Group Thys beroep deed op hen. “Van installaties als deze worden er geen vijf per jaar in Vlaanderen gelegd. We zijn ondertussen al 13 jaar actief in deze markt en zien nog héél veel potentieel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.