Nieuws Antwerpen Gumption Group helpt kwetsbare jongeren ondernemer worden

Gumption Group helpt kwetsbare jongeren ondernemer worden

Gumption Group helpt kwetsbare jongeren ondernemer worden

KONTICH – Gumption Group slaat de handen in elkaar met YouthStart, een organisatie die kwetsbare jongeren helpt om hun talenten te ontdekken en hun ondernemingszin aan te scherpen. Het groeiplatform voor digitale ondernemers uit Kontich biedt daarvoor financiële en praktische steun.

“Bij het YouthStart-programma volgen kwetsbare jongeren een intensieve opleiding van acht dagen. Gekwalificeerde trainers helpen hen om een bedrijfsidee te vertalen in een concreet businessplan. Dat stimuleert hun zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat zij opnieuw aansluiting vinden met het professionele veld”, zegt Bart De Bondt, ceo YouthStart. “Na de training gaat 8 op 10 deelnemers weer naar school, vindt een job of start een eigen bedrijf.”

Bart Embrechts van Gumption Group: “Dat bewijst dat YouthStart werkt. Daarom zetten we graag onze schouders onder het project. Niet alleen door financieel te steunen maar ook door bijvoorbeeld onze kennis en faciliteiten met hen te delen. Zo zullen enkele ondernemers uit onze groep zetelen in de jury om het businessplan van de deelnemers te evalueren. We stellen ook onze kantoren ter beschikking voor de opleiding en financieren jaarlijks een training.”

In totaal investeert Gumption Group 30.000 euro in het project.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.