Nieuws Antwerpen Gumption Group schakelt over op groene vloot

Gumption Group schakelt over op groene vloot

Gumption Group schakelt over op groene vloot

KONTICH – Gumption Group schakelt zijn volledige vloot van 200 bedrijfswagens om naar plug-inhybride modellen. Dat betekent een besparing van 1.470 ton CO₂ per jaar. “Wij dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu”, zegt ceo Bart Embrechts. “Medewerkers kiezen tussen een plug-inhybride wagen van Mercedes, BMW of Mini.”

Door de omschakeling van het wagenpark houden de medewerkers van de Kontichse Gumption Group netto meer loon over aan het einde van de maand. “De overheid geeft een belastingvoordeel voor groen rijden, zowel aan de werkgever als aan de werknemer”, zegt Bart Embrechts. “Het nettomaandloon gaat omhoog. Onze medewerkers krijgen een comfortabelere en krachtigere wagen die bovendien ecologisch is. Dat is winst op alle terreinen.”

Laadpalen

Het aantal laadpalen aan de kantoren van Gumption Group wordt gevoelig verhoogd. Elke werknemer kan bovendien thuis op kosten van het bedrijf een laadpaal laten installeren. Gumption Group betaalt de laadrekening van elke medewerker. Een expert van CenEnergy, dat sinds 2018 deel uitmaakt van Gumption Group, komt langs om de situatie op te meten en de beste oplossing voor te stellen.

“De knowhow van CenEnergy inzake laadinfrastructuur heeft ons gesterkt om deze stap voorwaarts te zetten”, zegt Bart Embrechts. “Hun experts hebben alle kennis in huis en zijn perfect geplaatst om hierin te adviseren.”

In totaal gaat het om 200 bedrijfswagens. De eerste modellen zijn intussen besteld. “De coronapandemie vertraagde de omschakeling omdat de automobielsector kampte met leveringsproblemen,” zegt Bart Embrechts. “Intussen zijn we volop bezig met het uitvoeren van het plan en de bijhorende car policy. Het onderstreept de stabiliteit van onze groep.” Het volledige leasewagenpark zal tegen eind 2020 vernieuwd zijn.

Gumption is een bedrijvengroep van meer dan 20 jonge ondernemingen met bijna 500 medewerkers in België, Nederland en Luxemburg. Naast het hoofdkantoor in Kontich zijn er nog vestigingen in Antwerpen, Waver, Amersfoort (NL) en Kehlen (L).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.