De Chocolaterie Guylian investeert 6,8 miljoen euro in zijn productie-eenheid in Sint-Niklaas. Met deze investering wil Guylian tegen midden 2017 zijn productie uitbreiden om in te spelen op nieuwe marktsegmenten en verder internationaal door te groeien. Er komen 5 tot 10 bijkomende jobs.
De Chocolaterie Guylian is internationaal bekend als de producent van oa. pralines in de vorm van zeepaardjes. Het bedrijf verkoopt ze in meer dan 120 landen ter wereld. De chocolaatjes worden in Sint Niklaas aangemaakt op basis van hoogwaardige West-Afrikaanse cacaobonen en praliné-vulling met hazelnoten. Guy en Liliane Foubert hebben er als meesters chocolatiers hun ziel in gelegd. Ze stichtten het bedrijf in 1960 en hebben de productie onafgebroken verder uitgebreid. Vandaag werken zo’n 250 man in Sint Niklaas.
“Door te blijven investeren zorgen we ook voor extra banen hier in Sint-Niklaas.” bevestigt managing director Mieke Callebaut, Managing Director. De investering benadrukt ook de lokale verankering van het bedrijf, nu en in de toekomst.”
Belgische chocolade staat wereldwijd synoniem voor premium kwaliteit en uitmuntende smaak. “Het is voor ons dan ook logisch de productie op Belgische bodem te houden,” stelt Mieke Callebaut trots.
Chocolaterie Guylian staat al langer bekend als innovatief bedrijf in de chocoladesector. Zo lanceerde het merk onlangs nog vier nieuwe smaken in zijn Zeepaardjes assortiment: Caramel , Crunchy Biscuit, Latte Machiatto en Matcha Green Tea, en komt het ook dit jaar met enkele interessante vernieuwende producten die de chocoladeliefhebbers zeker zullen bekoren.
Guylian maakt sinds 2008 deel uit van de Koreaanse groep Lotte.
Foto: Mieke Callebaut