Nieuws Antwerpen Gyproc koos voor Vanparijs Engineers

Gyproc koos voor Vanparijs Engineers

Gyproc koos voor Vanparijs Engineers

gyprocjeVanparijs Engineers uit Hoegaarden start met de turnkey bouw van een 2 MWe warmtekrachtkoppelingsinstallatie op de site van Saint-Gobain Construction Products Belgium (Gyproc) in Kallo. De uitstoot aan afval van de fabriek in de haven van Antwerpen zal daardoor sterk verminderen.

Gyproc
is een toonaangevende producent van innovatieve gipssystemen op basis van gipsplaten en gipspleisters. Het bedrijf werd in 2006 overgenomen door de Franse groep Saint Gobain.

Met de bouw van een eigen WKK-installatie zet Gyproc zijn expansie onverminderd verder. De innovatieve installatie wordt volledig geïntegreerd in het productieproces van Gyproc en zal de energetische efficiëntie van het bedrijf aanzienlijk verbeteren. De centrale zal namelijk een rendement hebben van meer dan 90%. Hierdoor zal de carbon footprint van de site dalen met naar schatting 1744 ton CO2, wat overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die 57.000 bomen opslaan wanneer ze een jaar groeien. In het project wordt o.a. bijzondere aandacht besteed aan de valorisatie van de uitlaatgassen van de motor door middel van directe rookgasinjectie rechtstreeks in het droogproces.

De samenwerking tussen Vanparijs Engineers en Gyproc begon enkele jaren geleden met een haalbaarheidsstudie. Daarnaast stond Vanparijs Engineers zijn opdrachtgever ook bij in het vergunningstraject (o.a. energiestudie in het kader van de milieuvergunning), de netaansluitingen en de aanvraag van de certificaten.

In april 2015 werd groen licht gegeven voor de bouw van de WKK. De opstart van de installatie is voorzien in november dit jaar. Vanaf dat moment zal Vanparijs Engineers ook instaan voor het onderhoud van de installatie en haar randapparatuur.

Gyproc maakt als bedrijf deel uit van de Franse groep Saint Gobain. De multi is vertegenwoordigd in 64 verschillende landen en stelt 180.000 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.