Nieuws Antwerpen Gyproc Saint-Gobain decor voor nieuw memorandum bouwsector

Gyproc Saint-Gobain decor voor nieuw memorandum bouwsector

Gyproc Saint-Gobain decor voor nieuw memorandum bouwsector

BMP heeft een nieuw memorandum gepresenteerd aan Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. In dat memorandum stipt de federatie van Belgische bouwmaterialenproducenten het belang van de bouwsector aan in het post-coronarelance en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Decor voor dat alles was Gyproc® Saint-Gobain dat de grote ambitie heeft om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.

“De coronacrisis heeft aangetoond dat duurzaamheid en duurzaam economisch herstel prioritair worden de volgende jaren”, vertelt Frank Vanhove, voorzitter BMP. “Wij geloven dat de bouwsector een cruciale rol speelt in het succes van deze relance. Met ons memorandum formuleren we enkele bedenkingen en definiëren we prioritaire acties naar de overheid toe om deze relance te stimuleren.”

BMP vraagt in zijn memorandum onder andere meer steun om digitalisering in de bouw te bevorderen om te voorkomen dat lokale actoren de digitaliseringstrein missen en de weg voor buitenlandse concurrentie vrijmaken. Daarnaast is het productieproces voor sommige bouwmaterialen erg energie-intensief. BMP stelt dat heffingen op de energieprijzen en de elektriciteitsprijzen de competitiviteit van lokale productie niet in het gedrang mogen brengen.

Matthias Diependaele vindt het memorandum “een goed document om mee aan de slag te gaan binnen de Vlaamse overheid.” Nadien kreeg de minister ook een rondleiding bij Gyproc® Saint-Gobain.

“Wij recycleren afgedankte gipsplaten telkens opnieuw, omdat gips oneindig recycleerbaar is”, vertelt Casper Van Trigt, plant manager Gyproc® Saint-Gobain. “Daarnaast zetten we ook steeds meer in op de modal shift, en introduceerden we eerder dit jaar een project waarin we samen met enkele partners afgedankt gips over het water vervoeren. Zo maken we onze ecologische voetafdruk kleiner. Gyproc® heeft ook grote ambities: tegen 2050 willen we CO2-neutraal zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.