Nieuws Antwerpen GZA Ziekenhuizen investeert in CT-scanners en overkoepelend platform

GZA Ziekenhuizen investeert in CT-scanners en overkoepelend platform

GZA Ziekenhuizen investeert in CT-scanners en overkoepelend platform

ANTWERPEN – GZA Ziekenhuizen neemt vandaag vier nieuwe en hoogtechnologische CT-scanners in gebruik. Het toestellenpark van Siemens Healthineers is voorzien van een overkoepelend platform waarop radiologen naargelang hun specialiteit beelden kunnen analyseren, ongeacht op welke campus de patiënt zich bevindt.

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen in het Antwerpse: Sint-Augustinus, Sint-Vincentius en Sint-Jozef. De dienst radiologie voert er jaarlijks zo’n 204.000 radiologische onderzoeken uit bij 139.000 patiënten. ”Om de nieuwste technieken te kunnen toepassen, en zo de patiënt de beste zorg te garanderen, zijn regelmatige investeringen nodig”, vertelt dr. Filip Deckers, diensthoofd radiologie en medische beeldvorming. “Vandaag hebben we toptechnologie in handen die toegankelijk is vanop elke campus en die voor onze patiënten nu steeds dezelfde zorgkwaliteit mogelijk maakt.”

De vier nieuwe CT-scanners werken met een campusoverkoepelend platform. “Op die manier kan, indien nodig, het onderzoek van elke patiënt worden doorgestuurd naar de radioloog die zich gespecialiseerd heeft in die bepaalde ziekte, ongeacht de campus waar hij of zij zich bevindt of waar de patiënt het onderzoek liet uitvoeren”, zet dr. Deckers. “Deze innovatie past volledig binnen het principe van GZA Ziekenhuizen: ‘Best images seen by the best eyes’.”

De nieuwe scanners zijn uitgerust met spectrale beeldvorming. Zo kunnen pathologieën opgespoord worden die elders minder snel gedetecteerd worden. Dankzij artificiële intelligentie past de scanner zich bovendien in real time aan aan de ademhaling van de patiënt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.