Nieuws Antwerpen GZA Ziekenhuizen kiest voor Vlaamse kwaliteitsaudit

GZA Ziekenhuizen kiest voor Vlaamse kwaliteitsaudit

GZA Ziekenhuizen kiest voor Vlaamse kwaliteitsaudit

ANTWERPEN – GZA Ziekenhuizen zal vanaf 2020 een Vlaamse kwaliteitsaudit laten uitvoeren. Na een interne evaluatie kiezen de ziekenhuizen voor systeemtoezicht door de Vlaamse overheid. “Veilige zorg blijft topprioriteit, met nog meer inzet op de beleving van de patiënt”, licht ceo Willeke Dijkhoffz toe.

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen: Sint-Augustinus (Wilrijk), Sint-Vincentius (Antwerpen) en Sint-Jozef (Mortsel). In 2016 kreeg GZA Ziekenhuizen al een accreditatie van de Amerikaanse JCI (Joint Commission International). “Dat bewijst dat de zorg bij GZA Ziekenhuizen aan de hoogste standaarden voldoet. De nieuwe processen en werkmethodes die we toen hebben ontwikkeld, hebben hun vruchten afgeworpen en onze zorg naar een hoger niveau getild”, vertelt Dijkhoffz. “Aan deze nieuwe processen en werkmethodes werken we nog continu voort, zij het aangepast aan een Vlaamse context.”

Internationale accreditatie is voor Vlaamse algemene ziekenhuizen niet wettelijk verplicht. Omdat de kwaliteitsnormen van JCI onvoldoende aangepast zijn aan de Belgische zorg, kiest GZA Ziekenhuizen vanaf 2020 voor systeemtoezicht door de Vlaamse zorginspectie. Daarnaast bouwt de groep ook verder aan haar eigen kwaliteitssysteem met dienstgebonden kwaliteitslabels. “We hebben het volste vertrouwen dat de Vlaamse overheid GZA Ziekenhuizen mee scherp zal houden wat betreft de hoogste standaarden van kwaliteit”, besluit Dijkhoffz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.