Nieuws Antwerpen Haesaerts Intermodal opent Afrikaanse vestiging

Haesaerts Intermodal opent Afrikaanse vestiging

Haesaerts Intermodal opent Afrikaanse vestiging

ZWIJNDRECHT – Haesaerts Intermodal heeft in de haven van San Pedro in Ivoorkust Haesaerts Intermodal Africa opgericht. Via deze dochteronderneming kan de logistieke operator uit Zwijndrecht de volledige logistieke keten van cacaoboter controleren, van de productieregio naar de eindbestemming in Europa.

Vandaag vervoert Haesaerts Intermodal jaarlijks 100 tankcontainers cacaoboter tussen de productieregio’s in Ivoorkust, Ghana en Kameroen en de chocoladefabrieken in Europa. Met een kost van zo’n 6.000 euro per ton is cacaoboter zeer duur, zodat controle over de hele logistieke keten van het grootste belang is.

“Dit verkeer neemt alleen maar toe. Daarom hebben wij Haesaerts Intermodal Africa in de autonome haven van San Pedro opgericht”, zegt ceo Luc Haesaerts. “Het streefdoel is om die trafiek op te krikken tot 300 tankcontainers per jaar.”

Grote projecten in San Pedro

Het kantoor in San Pedro is gevestigd op een nieuw logistiek platform binnen de autonome haven, opgericht door een partnerschap tussen de havens van San Pedro en Antwerpen. “In de zone voor de cacaoboterlogistiek gaat Haesaerts Intermodal Africa ultramoderne opslag- en transitfaciliteiten creëren, waaronder een state-of-the-art tankreinigingsinstallatie”, zegt ceo Luc Haesaerts.

“Wij zijn de eerste Europese tankcontaineroperator in de regio met een eigen bedrijf. In plaats van met agenten te werken, hebben we nu onze eigen medewerkers op locatie. Zo kunnen we zelf het deur-tot-deur transport organiseren, de kwaliteit in de hele keten beter controleren en veel sneller ingrijpen in geval van een incident”, legt Luc Haesaerts uit.

Haesaerts Intermodal, met zetel in Zwijndrecht, bestaat al 120 jaar. De derde generatie staat nu aan het roer van dit familiebedrijf, dat sinds 1968 gespecialiseerd is in specifieke logistieke oplossingen voor chemische vloeistoffen en gassen voor moeilijke en veeleisende regio’s zoals Oost-Europa, en ook al vele jaren actief is in het transport van cacaoboter. Het netwerk van Haesaerts Intermodal bedient Centraal-Europa, Oost-Europa, de landen van Centraal Azië en nu ook West-Afrika.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.