Nieuws Antwerpen Halal is hot

Halal is hot

De oprichters van Halal Hero

Halal is hot

De oprichters van Halal Hero

De oprichters van Halal Hero

Halal voeding is een wereldindustrie en boomt ook in België. Antwerpenaren Jaouad Bel Kacem en Mohamed El Mousaoui spelen in op deze trend met Halal Hero. 

“Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is,” zegt oprichter Mohamed El Mousaoui. Samen met Jaouad Bel Kacem lanceert hij Halal Hero, de eerste online afhaaldienst voor halal maaltijden dat kwalitatieve horecazaken die halal eten bereiden, groepeert. “Je surft naar de site, bestelt je favoriete gerecht en haalt het af of laat het brengen”, vervolgt El Mousaoui.

Halal Hero wil verschillende culturen en voedselgewoonten samenbrengen en zo het oosten met het westen verbinden. Zin in een halal vol-au-vent, een lekkere vismaaltijd of alternatieve couscous? Het kan allemaal.

Jaouad Bel Kacem, medeoprichter van Halal Hero: “Halal draait vooral om een gezonde levensstijl. De restaurants waarmee we samenwerken, bereiden hun maaltijden zoveel mogelijk met verse en gezonde ingrediënten. Producten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals pesticiden, kleurstoffen of bewaarmiddelen, worden geweerd.”

Halal voedsel is wereldwijd een miljardenindustrie. Alleen al in Europa besteden consumenten zo’n 90 miljard euro aan halal producten. De Belgische halal markt is naar schatting 2 miljard euro waard. Jaarlijks komt er 10 procent bij.

Mohamed El Mousaoui: “Er zijn vandaag al heel wat Belgische supermarkten die halal voeding verkopen, maar vaak onder de radar. We zijn ervan overtuigd dat een leveringsplatform als Halal Hero een groot publiek zal aanspreken, zowel in België als in andere Europese landen.”

Het platform werkt momenteel samen met een twintigtal restaurants in Antwerpen. In 2017 wil de start-up, die deel uitmaakt van de start-up community Start it @kbc, uitbreiden naar andere steden in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.