Nieuws Antwerpen Halfjaarresultaten CMB en Euronav

Halfjaarresultaten CMB en Euronav

Halfjaarresultaten CMB en Euronav

CMB boekte een resultaat voor belastingen van 22.7 miljoen USD. Dat resultaat werd positief beïnvloed door de verkoop van aandelen in de Australische mijnbouwer FMG. CMB houdt nu nog een 2 miljoen aandelen in FMG aan.

De droge bulkactiviteiten van Bocimar zagen eind juni de exportstroom van ijzererts en steenkool terug aantrekken en CMB hoopt op een verdere “stabilisering of versterking van de markt” in tweede jaarhelft. Tegelijkertijd wordt er ingezet op brandstofbesparende maatregelen en ‘slow’ en ‘super slow steaming’ wat Bocimar helpt beter dan gemiddelde inkomsten op de sportmarkt te halen. Luchtvaartdivisie ASL Aviation haalde een contract binnen voor het uitbaten van drie vliegtuigen voor het vervoer van passagiers voor rekening van de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus.

Euronav boekte in de eerste jaarhelft een verlies voor belastingen van 41.4 miljoen USD. Euronav wijt de verliezen aan blijvend lage vrachttarieven als gevolg van een overaanbod aan tankercapaciteit. Het bedrijf verwacht dat de tarieven zich op termijn zullen herstellen naarmate meer oudere tankers uit de markt genomen worden. Ook Euronav zet in op brandstofbesparing door ‘retrofitting’ van haar bestaande vloot. Ook het inzetten van tankers als drijvende opslag voor offshore oliewinning levert marge op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.