Nieuws Antwerpen Hamburg Süd sterk verankerd in Antwerpen

Hamburg Süd sterk verankerd in Antwerpen

Hamburg Süd sterk verankerd in Antwerpen

hamburgDe Duitse rederij Hamburg Süd is in volle expansie. Vandaag is het de 11de grootste rederij van de wereld. Hamburg Süd is in dit opzicht een van de drie grootste Noord-Zuid carriers.

Ook in Antwerpen gaat het voluit. De Duitse rederij opende in 1996 in de Gramayestraat een eigen vestiging in de Scheldestad. Voorheen werkte het bedrijf met agenturen. Vandaag zijn er al zo’n 40 personeelsleden tewerkgesteld. Er worden overigens nog bijkomende mensen aangeworven. Zo voor inside sales.

“Hamburg Süd is een snel groeiende onderneming die ook vanuit Antwerpen verder uitbreidt”, zegt branchmanager Paul Nieuwland. “Wij verzorgen voortaan ook meer bestemmingen in het Verre Oosten en in Mexico. Wij krijgen dus meer aanlopen van schepen. Het gaat dan vooral om export. Antwerpen is immers in eerste instantie een internationale exporthaven.”

Hamburg Süd is als rederij een onderdeel van de Duitse Oetker Groep. Die heeft zich als voedingsgroep met Hamburg Süd effectief ook toegespitst op de internationale logistiek. Met het Braziliaanse Alliança, Rudolf A. Oetker, Aliança Bulk en Columbus Shipmanagement heeft de groep zijn activiteiten in de sector sterk uitgebreid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.