Nieuws Antwerpen Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar start procedure tegen overheid op

Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar start procedure tegen overheid op

Handel & Industrie Wilrijk-Aartselaar start procedure tegen overheid op

WILRIJK/AARTSELAAR – Handel & Industrie Wilrijk–Aartselaar (HIW), een vereniging van een 150-tal kmo’s gevestigd langsheen de A12, heeft vrijdag beslist om de procedure tegen Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op te starten. Volgende week vertrek de aanmaning.

Vorige week kon u bij ons al lezen dat de vereniging HIW haar ongenoegen uitte: Handel & Industrie Wilrijk en Aartselaar trekt aan alarmbel.

Ondanks de vakantieperiode en de gebruikelijke files daagden op vrijdagmiddag 5 juli vele ondernemers op voor een vergadering in de burelen van Handel en Industrie Wilrijk – Aartselaar. Alle aanwezigen ondernemers zijn uiterst ontevreden over de huidige situatie aan de A12. In maart werd de lichtenregeling aangepast door AWV.

Na een toelichting van advocaat Roel Coveliers van het Antwerpse advocatenkantoor Darwin Law besliste de vergadering om een procedure tegen AWV op te starten.

Vraag voor dringend overleg

“HIW blijft vragende partij voor dringend overleg en verkiest een buitengerechtelijke oplossing, maar simpelweg de nieuwe situatie aanvaarden is geen optie. Deze verbetert de verkeersveiligheid niet en belast de ondernemingen, het milieu en de omliggende gemeenten met sluipverkeer”, klinkt het. “We zijn vastberaden, maar blijven openstaan voor constructief overleg met als doel een oplossing op zeer korte termijn.”

Volgende week vertrekt de aanmaning naar de Vlaamse overheid. In september zou de zaak dan moeten voorkomen. “Intussen verzamelen wij getuigenissen van sollicitanten die terugdraaien omdat ze te lang stilstaan, leveranciers die weigeren om nog te leveren en klanten die wegblijven uit angst voor de files”, zegt Luc Groven van HIW aan Gazet van Antwerpen.

In het belang van de verkeersveiligheid, de economische impact en de leefbaarheid in de ganse regio rond de A12  zal HIW blijven aandringen voor een snelle oplossing.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.