Nieuws Antwerpen Handelsmissie naar Rusland versterkt Antwerpse diamantensector

Handelsmissie naar Rusland versterkt Antwerpse diamantensector

20161030 Gent, België: Retro Wielerbeurs Kuipke.

Handelsmissie naar Rusland versterkt Antwerpse diamantensector

ANTWERPEN – Nog tot 28 april is stad Antwerpen, de Antwerpse Haven en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) op missie naar Rusland. Samen willen ze de positie van Antwerpen als belangrijkste handelscentrum in diamant vrijwaren.

De afgevaardigden vertrokken op 22 april naar het grootste producerende land van ruwe diamant, waar ALROSA het grootste bedrijf in die sector is. Bijna 85 procent van alle ruwe diamant wereldwijd ontgonnen, wordt verhandeld in Antwerpen waardoor de stad een belangrijke toegangspoort is voor Russische diamant. Het vrijwaren van de goede handelsrelaties met Rusland en het bedrijf ALROSA is dus erg belangrijk.

Hechte samenwerking

AWDC en ALROSA hebben al meer dan 15 jaar een erg goede werkrelatie. Dit werd tijdens de missie alvast herbevestigd door het bezegelen van een nieuwe samenwerking.

“België is het belangrijkste wereldhandelscentrum van diamant en de grootste handelspartner van ALROSA. Vandaag vertegenwoordigt de productie van ALROSA al 31 procent van alle verhandelde ruwe diamant in Antwerpen in volume. In 2017 alleen al voorzag ALROSA Belgische bedrijven van ruwe diamant ter waarde van meer dan 2 miljard Amerikaanse dollar. Bovendien zijn 21 van onze 55 lange termijn klanten die ruwe diamant van gemkwaliteit aankopen Belgische bedrijven”, aldus Sergy Ivanov, ceo van ALROSA.

De klanten van ALROSA kiezen voor Antwerpen omwille van de geschiedenis van de Antwerpse diamantsector, maar ook de infrastructuur, logistiek en beveiliging zijn sterke troeven. De stabiliteit en voorspelbaarheid van de Antwerpse diamantsector zorgt er bovendien voor dat het competitief gezien de beste partner is voor de klanten van ALROSA. “Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe samenwerking onze handelsrelatie zal versterken. Samen willen we werken aan de verdere ontwikkeling van de diamantindustrie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.