Nieuws Antwerpen Hans Maertens gedelegeerd bestuurder Voka

Hans Maertens gedelegeerd bestuurder Voka

Hans Maertens gedelegeerd bestuurder Voka

hansjeHans Maertens wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversfederatie Voka. Hij volgt op 1 juli Jo Libeer op. De beslissing kadert in een nieuwe structuur die Voka vanaf 1 september zal aannemen om de ondernemersorganisatie nog slagkrachtiger te maken.

Jo Libeer was 32 jaar actief bij achtereenvolgens de Kamer van Koophandel van Kortrijk, de eengemaakte Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Voka – VEV. De voorbije zes jaar leidde hij Voka – VEV en bouwde hij Voka mee uit tot het referentienetwerk voor de Vlaamse ondernemingen. Voka is ondertussen een heel sterk en bekend merk in het Vlaams ondernemerslandschap. Onder Libeer verhuisde Voka van Antwerpen naar Brussel.

Voor Jo Libeer is dit het juiste moment om de fakkel door te geven. Libeer, die dit jaar 60 wordt, wil weer dichter bij de bedrijven actief zijn en projecten ontwikkelen die zich bevinden op het kruispunt van economie en cultuur. Het is een oude droom die realiteit wordt.

Voorzitter Michel Delbaere dankt Jo Libeer voor zijn jarenlange inzet en gedrevenheid voor de ondernemers. “Jo Libeer is een boegbeeld dat uitdrukkelijk zijn stempel gedrukt heeft op de economische ontwikkeling in West-Vlaanderen en Vlaanderen. Hij heeft de ondernemingen mee sterker gemaakt”, aldus Michel Delbaere.

Hans Maertens, nu directeur-generaal van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, zal Jo Libeer opvolgen. Hans Maertens is 52, afkomstig uit Lichtervelde in West-Vlaanderen en licentiaat in de rechten en de communicatiewetenschappen. Hij heeft een lange carrière achter de rug in de media als journalist, hoofdredacteur en CEO van De Tijd en later als directeur magazines bij Roularta Media Group. In 2010 stapte hij over naar Voka West-Vlaanderen.

Voka is zijn structuren aan het hertekenen en wil de samenwerking tussen de verschillende Voka-entiteiten nog versterken. “Hans Maertens krijgt de opdracht mee om Voka inhoudelijk en communicatief nog te versterken en samen met de sectoren te werken aan een regionaal sociaal overleg”, aldus voorzitter Michel Delbaere.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.