Nieuws Antwerpen Hansen Industrial Transmissions uit het rood

Hansen Industrial Transmissions uit het rood

Hansen Industrial Transmissions uit het rood

hansentjeTandwielkastenproducent Hansen Industrial Transmissions realiseerde in het boekjaar 2013/2014 een winst van 11 miljoen euro. Alvast een beter resultaat dan het jaar ervoor toen er nog er nog een verlies van 10 miljoen geïncasseerd werd. Hansen Industrial Transmissions boekte dan wel een forse meerwaarde op de verkoop van verscheidene assemblagecentra.

Het gaat de laatste jaren niet zo best met Hansen Industrial Transmissions in Edegem. De tandwielkastenproducent lijdt onder de negatieve economische conjunctuur. Het bedrijf zag zijn orderboekje sterk slinken. Sinds de overname van het bedrijf door de Japanse groep Sumitomo Heavy Industries is het er nog zelden rustig geweest. De overname door de Japanners werd overigens destijds in 2010 afgedwongen met 100 verplichte afvloeiingen. In 2013 dienden onder druk van de zwakke verkoopcijfers opnieuw 60 mensen af te vloeien. Het personeelsbestand is daardoor afgebouwd tot nog hooguit 300 man. Dit neemt niet weg dat de omzet in het afgesloten boekjaar steeg met 2 miljoen euro tot 56 miljoen euro.

Hansen Industrial Transmissions behoorde tot voor enkele jaren samen met Hansen Transmissions tot de Groep Hansen. Hansen Transmissions produceert voornamelijk tandwielkasten voor windturbines en werd destijds overgenomen door de Duitse groepo ZF.

Hansen Industrial Transmissions wordt vandaag aangestuurd door de gedelegeerd bestuurders Eric Vuurstaek en Torsten Schultz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.