Nieuws Antwerpen Hansen Industrial Transmissions wil afslanken

Hansen Industrial Transmissions wil afslanken

Hansen Industrial Transmissions wil afslanken

hansenHet gaat kennelijk niet zo goed bij Hansen Industrial Transmissions in Edegem. De directie heeft een besparingsplan uitgewerkt waarbij alle arbeiders en bedienden die in aanmerking komen voor SWT tegen eind maart 2016 de fabriek moeten verlaten.

De zwakke internationale conjunctuur weegt zwaar op de Belgische economie. Niet in het minst ook op Hansen Industrial Transmissions dat de laatste maanden kennelijk flink wat omzet diende in te leveren. De directie dient daarom opnieuw in te grijpen. Eerder was al een herstructurering uitgewerkt. Nu worden bijkomende besparingen voorgesteld. Daarbij wordt diep gesneden in het personeelsbestand.

Hoeveel personeelsleden met SWT zouden kunnen vertrekken is nog niet uitgemaakt. “Het onderzoek naar aantallen die hiervoor in aanmerking kunnen komen is lopende”, heet het in Edegem.

Hansen Industrial Transmissions is een ontwerper, producent en leverancier van industriële tandwielkasten. Het bedrijf levert duurzame aandrijvingen voor een brede waaier aan industriële toepassingen over de hele wereld. In dit opzicht is ook een breed netwerk aan montage-, verkoop- en servicecentra uitgebouwd.

De fabriek in Edegem werd in 2012 overgenomen door de Japanse groep Sumitomo Heavy Industries en werd daarbij ondergebracht in de divisie Power Transmissions & Controls Group.

De vakbonden reageren verontrust op de mededeling van de directie. Ze heten aan de andere kant niet verrast te zijn want het gaat effectief al geruime tijd minder goed bij Hansen.

De directie wil van haar kant volgens communications officer Lena De Wachter geen verklaringen afleggen en concentreert zich “op de onderhandelingen met alle betrokkenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.