Nieuws Antwerpen Hapag Lloyd leidt schepen af naar Antwerpen

Hapag Lloyd leidt schepen af naar Antwerpen

Hapag Lloyd leidt schepen af naar Antwerpen

hapag lloydDe Duitse rederij Hapag-Lloyd leidt in de komende weken verscheidene containerschepen af van Rotterdam naar Antwerpen. Hapag-Lloyd wil op die manier de aanhoudende congestieproblemen op de Delta terminal van ECT in Rotterdam ontwijken.

De problemen bij ECT zijn niet van gisteren. De containerterminal in Rotterdam kan het aanbod van de laatste maanden niet meer aan. Daardoor ontstaan er congestieproblemen met lange files tot gevolg. De wachttijden bedragen nu al vier tot zes dagen. De klanten protesteren.

Hapag Lloyd grijpt daarom in en leidt een aantal schepen af naar Antwerpen. Het gaat om trafieken binnen de zogenaamde Loop 4 van de G6 Alliance, trade tussen het Verre Oosten en Europa. De schepen zullen behandeld worden aan de Deurganckterminal van PSA Antwerp.

Volgens een recent onderzoek presteren de schepen van de G6 Alliance slecht op het vlak van stiptheid. Slechts 40% van de schepen zou de laatste maanden op tijd geweest zijn. Hapag Lloyd kan de bijkomende problemen in Rotterdam daarom niet langer hebben en grijpt in.

De schepen van Hapag Lloyd hebben lading aan boord uit Ningbo, Shanghai, Yantian, Singapore en Port Said en zullen in Antwerpen laden voor Port Said, Jeddah, Singapore, Yantian en Ningbo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.