Nieuws Antwerpen Hapag Lloyd zoekt kandidaat-overnemer

Hapag Lloyd zoekt kandidaat-overnemer

Hapag Lloyd zoekt kandidaat-overnemer

hapaghapagOok aan het Antwerpse Kattendijkdok volgen ze de ontwikkelingen rond hun moederbedrijf Hapag Lloyd van dichtbij op. TUI, een van de hoofdaandeelhouders van de Duitse rederij wil weg uit het bedrijf. De aandelen zouden ofwel verkocht worden of naar de beurs gebracht.

Hapag Lloyd is na de fusie met de rederij CSAV uitgegroeid tot de vierde grootste rederij van de wereld. De rederij uit Hamburg is ook sterk actief in de haven van Antwerpen waar haar schepen verscheidene lijndiensten verzorgen. Hapag Lloyd zet niet minder dan 150 zeeschepen in de vaart, heeft een capaciteit van 700.000 TEU en heeft liefst 7000 mensen op de payrol. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in containervervoer. Hapag Lloyd doet het relatief goed maar kijkt net als alle andere rederijen uit naar het herstel van de wereldeconomie.

Het tijdelijke probleem rond Hapag Lloyd ligt ondertussen bij aandeelhouder TUI die kennelijk weg wil. TUI wil zich voluit toespitsen op het toerisme en wil zijn participatie van 22% in Hapag Lloyd kwijt. Er lopen discrete onderhandelingen met kandidaat-overnemers maar ook een beursgang blijft niet onmogelijk. “Wij hebben evenwel geen haast”, zegt topman Klaus Mangold.

De grootste aandeelhouder van de Duitse rederij is de stad Hamburg. Hamburg heeft 36% van de aandelen in portefeuille. De stad zou evenwel de middelen niet hebben om Hapag Lloyd helemaal onder controle te nemen.

Hapag Lloyd wordt in Antwerpen aangestuurd door general manager Tom Demolder

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.