Nieuws Antwerpen Haribo sponsort de Tour

Haribo sponsort de Tour

Haribo sponsort de Tour

haribootjesOok bij Haribo in Kontich stijgt de spanning. Snoepgoedproducent Haribo is een van de grote sponsors van de Ronde van Frankrijk. De Tour vertrekt maandag 6 juli e.k. vanuit Antwerpen naar Hoei. Dinsdag 7 juli vertrekken de renners uit Seraing naar Cambrai. Het land zal die twee dagen ongetwijfeld overeind staan. Een hele ploeg van de commerciële dienst bij Haribo in Kontich staat  klaar om het evenement in de streek kleur mee te geven. Met snoep van Haribo uiteraard.

De reclamekaravaan van de Ronde van Frankrijk is bijna even legendarisch als het peloton zelf. Nogal wat toeschouwers kijken uit naar de doortocht van de karavaan die traditioneel nogal wat gadgets uitgooit.

Haribo is al sinds 1998 een trouwe partner van de Tour en is ook dit jaar weer present. De twee ritten in België betekenen voor de werknemers van Haribo in België uiteraard meer dan de gebruikelijke spanning. Hun firma zal die dagen ongetwijfeld meer dan ooit in het zonnetje staan.

“We bereiden ons met een ploeg van zowat tien man voor op die twee dagen”, zegt commercieel directeur Thierry Schmitz. “We hebben in de rand van de tourkaravaan nogal wat te doen met nevenevents. In de karavaan zelf zullen vijf wagens voor Haribo meerijden. Die zullen in België pakweg 210.000 pakjes snoep uitdelen. Voor de hele Tour wordt op 2.500 kilo gerekend of liefst 1,5 miljoen pakjes met de bekende kleurrijke snoepjes.”

De snoep zelf wordt aangemaakt door Duitse en Franse vestigingen van de groep. In Kontich, de vroegere fabriek van Dulcia worden immers alleen zogenaamde “spekken” aangemaakt. Kontich is dan ook een specialist in marshmellows.  “Spekken” lenen zich niet zo als gadgets in de koers.

In de lokale vestiging werken zo’n 60 man. Kontich is ook de commercieel-administratieve zetel van Haribo België.

Snoep en sport? “Ja, dat kan goed samen gaan”, zegt Thierry Schmitz. “Wij gaan ervan uit dat als je fysiek goed bezig bent geweest een snoepje een heerlijke beloning kan zijn.” Haribo sponsort in dit opzicht in Kontich oa. Kontich Schaats.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.