Nieuws Antwerpen Haven Linkeroever groeit met 12%

Haven Linkeroever groeit met 12%

Haven Linkeroever groeit met 12%

linkerDe expansie van de haven van Antwerpen wordt vooral waargemaakt door de Linkeroever. De bedrijven hebben er 12% meer goederen overgeslagen terwijl de haven als geheel slechts tot een groei van 3% kwam.

De Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), die instaat voor het grondbeleid op Linkeroever heeft in haar jaarverslag onmiskenbare expansietendenzen onderkend. Zowel de werkgelegenheid als de trafieken op de linkeroever van de Schelde groeiden in 2013 sterk aan.

Volgens MLSO was het havengebied op Linkeroever vorig jaar goed voor 15.800 VTE. Er werd vorig jaar 41,32 miljoen ton goederen overgeslagen (+12%), terwijl de haven als geheel een groei liet zien van 3%. Zowat 68% van de behandelde goederen op L.O. zijn gecontaineriseerd, maar verwacht wordt dat dit aandeel nog flink zal stijgen met de komst van MSC die de activiteiten op de rechteroever afbouwt en naar het Deurganckdok komt.

De nieuwe voorzitter Boudewijn Vlegels – Bruno Stevenheydens nam eind januari van dit jaar ontslag als voorzitter – vraagt de focus te leggen op de mobiliteit in de regio. Vlegels is net als zijn voorganger schepen voor NV-A in Beveren en was reeds bestuurder voor Interwaas in de Raad van Bestuur van MLSO. Als bestuurder voor Interwaas wordt hij vervangen door Filip Kegels, eveneens Bevers NV-A schepen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.