Nieuws Antwerpen Haven telt honderden vacatures in logistiek en industrie

Haven telt honderden vacatures in logistiek en industrie

Haven telt honderden vacatures in logistiek en industrie

havenantwerpenDe haven van Antwerpen zal in de komende tweeënhalf jaar naar verwachting 1.876 vacatures in de logistieke en industriële sector in te vullen hebben. Het gaat dan vooral om ASO’ers en bachelors. Niet-autochtone Antwerpenaars hebben vaak interesse in jobs in de haven, maar raken toch niet aan de bak, klinkt het nog.

Uit een onderzoek blijkt volgens het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen dat 17 procent van de vacatures in de haven doorgaans na zes maanden “nog steeds” niet is ingevuld. “En dat terwijl een op de vier niet-werkende werkzoekenden in Antwerpen jonger is dan 25 jaar. Er zijn dus potentiële arbeidskrachten die blijkbaar onvoldoende hun weg vinden naar de beschikbare vacatures in de haven”, zegt HR-directeur Pascale Van Hoecke, die dinsdag deelnam aan een rondetafelgesprek over HR-beleid, dat werd voorgezeten door koning Filip.

Uit het jaarlijks imago-onderzoek van de Antwerpse haven blijkt dat heel wat respondenten interesse hebben om te werken in de haven, ook niet-autochtone Antwerpenaren. “Alleen merken we dat die interesse niet weerspiegeld wordt in de tewerkstellingsgraad in de Antwerpse haven”, stelt Van Hoecke nog, die pleit voor aanhoudende bekendmakingsinitiatieven bij de jeugd en allochtonen.

Binnen het onderwijs krijgt volgens Van Hoecke techniek wel al een voldoende aandacht in de vakoverschrijdende eindtermen, maar logistiek niet. “Daarom nemen we vanuit de haven initiatief om dit alsnog te bekomen bij de beleidsmakers van onderwijs.”

Een van de bepalende factoren is volgens het Havenbedrijf de bereikbaarheid van het havengebied. Het benadrukt verschillende alternatieven zoals (bedrijfs)busvervoer, de fiets, of via het door het Havenbedrijf opgezette carpoolplatform over bedrijfsgrenzen heen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.