Nieuws Antwerpen Haven van Antwerpen doet nog beter dan in recordjaar

Haven van Antwerpen doet nog beter dan in recordjaar

Haven van Antwerpen doet nog beter dan in recordjaar

sofieDe haven van Antwerpen heeft een uitstekend eerste kwartaal achter de rug. De havenbedrijven behandelden 48,1 miljoen ton goederen, 2,5% meer dan in diezelfde periode van 2013. De beste cijfers werden gerealiseerd in de containertrafiek, het roro-verkeer en het vloeibaar massagoed. Die stijging is opmerkelijk want 20123 was zelf al een recordjaar

Met 3.443 schepen is de trafiek in de haven iets verminderd: -4%. Aan de andere kant is de bruto tonnenmaat van de schepen met 0,7% gestegen tot 80.405.925 BT. De trend naar steeds grotere schepen wordt daarmee bevestigd.

* De containertrafiek steeg tijdens het eerste kwartaal met 2,1% tot 26,0 miljoen ton. Dit komt overeen met 2.146.392 TEU.

* In het roroverkeer werd een stijging vastgesteld van 5,8% tot 1,1 miljoen ton.

* Het aantal behandelde auto’s steeg met 2,5% tot 313.436 stuks.

* Het conventioneel stukgoed zat met 9,1% in de min en haalde nog slechts 2,4 miljoen ton. Een en ander heeft te maken met de sterke daling van de trafiek in staal.

* De overslag van vloeibaar massagoed steeg met 6,2% tot 15,0 miljoen ton. De stijging is vooral toe te schrijven aan de hogere volumes in aardoliederivaten.

* Droog massagoed kende een daling van 2,3% tot 3,4 miljoen ton. Het gaat opnieuw vooral om de daling van de trafiek in kolen. In de eerste drie maanden van het lopende jaar werden zelfs 44% minder kolen behandeld of 299.000 ton.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.