Nieuws Antwerpen Havenarbeiders zeuren om werk

Havenarbeiders zeuren om werk

Havenarbeiders zeuren om werk

arbeiderDe Antwerpse havenarbeiders aan “het kot” zeuren. Er is veel werkloosheid op de kaaien. “De haven van Antwerpen pakt graag uit met opeenvolgende recordcijfers maar het gaat dan vooral om de stijging van de containertrafiek en de verhandeling van vloeibare massagoederen zoals olie”, heet het.

De vakbonden van de havenarbeiders bevestigen: tijdens de afgelopen zes maanden werden liefst 50.000 dagen werkloosheid onder de dokkers afgestempeld. Dat is bijna twee keer zoveel als in diezelfde periode van 2013 toen “slechts” 27.000 dagen werkloosheid genoteerd werden. Dat duidt erop dat er effectief minder werk is op de kaaien.

De haven heeft die daling van het werk op kaaien overigens zelf vastgesteld: er werd van januari tot eind juni liefst 6% minder conventioneel stukgoed behandeld. Antwerpen haalt in dit opzicht nog hooguit 5 miljoen ton. Dat zou voor een stuk te maken hebben met het feit dat fruit de laatste jaren steeds meer in containers aangevoerd wordt.

Bij de werkgeversfederatie CEPA wordt een en ander gerelativeerd. De haven van Antwerpen realiseerde tijdens de eerste zes maanden van 2014 wel degelijk een nieuw record met een tonnage-overslag van liest 98 miljoen ton of 2,7% meer dan in 2013. De sterke daling van het stukgoed heeft voor een stuk te maken met het feit dat tijdens de eerste zes maanden van 2013 dan weer opvallend veel stukgoed behandeld werd. “De cijfers voor 2014 zijn daardoor wat vertekend.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.