Nieuws Antwerpen Havenbedrijf Antwerpen zoekt personeel

Havenbedrijf Antwerpen zoekt personeel

Havenbedrijf Antwerpen zoekt personeel

havenWie droomt van een job als sleepbootkapitein, kaaitoezichter, kraanmachinist of sluiswachter moet woensdag onverwijld naar de jobbeurs van het Antwerpse Havenbedrijf. Werkzoekenden krijgen er de kans om kennis te maken met alle lopende vacatures binnen de organisatie.

Het Antwerpse Havenbedrijf stelt vandaag 1650 mensen tewerk en is er steeds op bedacht zijn personeelsbezetting op te volgen. “Wij zijn steeds op zoek naar beleidsondersteunend, technisch en nautisch personeel met alle mogelijke opleidingsniveaus van HSO tot bachelor en master”, zegt personeelsdirecteur Pascale Van Hoecke. “Met onze jobbeurs laten wij werkzoekenden kennis maken met de diverse diensten en de activiteiten van het Havenbedrijf. Verschillende diensten van de organisatie hebben een eigen stand waarop de medewerkers vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en de bestaande vacatures binnen hun dienst. Wie geïnteresseerd is kan meteen inschrijven voor een selectietraject of spontaan een kandidatuur indienen.”

Opmerkelijk is dat de bezoekers op de jobbeurs ook concreet kunnen kennis maken met de job. Zo is in het nabijgelegen Willemdok een sleepboot aangemeerd waarop geïnteresseerden een rondleiding kunnen krijgen van de bemanning.

De haven van Antwerpen is een van de grootste werkgevers uit de brede regio. 146.000 Vlamingen danken hun job aan de activiteiten in de haven. Het Gemeentelijk Havenbedrijf dat zelf instaat voor de planning, de uitbouw, de modernisering en het onderhoud van de haveninfrastructuur is daar een vitaal onderdeel van. Daarnaast biedt het bedrijf ook een aantal dienstverlenende functies aan zoals slepen, baggeren en het ter beschikking stellen van vlot- en walkranen. De veiligheid van het scheepvaartverkeer en de bediening van sluizen en bruggen behoort mee tot het dienstenpakket.

Praktisch: de jobbeurs vindt plaats op woensdag 8 mei in en rond het auditorium van het Havenhuis, Entrepotkaai 1 te Antwerpen. De beurs start om 11 uur en sluit de deuren om 18 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.