Nieuws Antwerpen Havenbedrijven nemen initiatief na faillissement De Lloyd

Havenbedrijven nemen initiatief na faillissement De Lloyd

Havenbedrijven nemen initiatief na faillissement De Lloyd

lloydDe dood van de gespecialiseerde tranportkrant De Lloyd is hard aangekomen in de Antwerpse havenmiddens. De krant was al die jaren een baken van rust in de vaak woelige maritieme conjunctuur. Alfaport, de federatie van havengebonden en logistieke ondernemingen in de haven van Antwerpen heeft daarom het initiatief genomen om de klantenportefeuille en de informatie- en computerbestanden van het failliete Delta Publishing, de uitgever van De Lloyd en een aantal afgeleide producten over te nemen.

In die overname wordt de mogelijkheid gecreëerd om een nieuwe invulling te geven aan de diensten die Delta Publishing en De Lloyd in het verleden verleenden aan de havengemeenschap. Het gaat dan in eerste instantie om de afvaartlijsten en andere informatieve producten waar de logistieke dienstverleners en de verladers mee werkten.

“De verdere uitrol van het dienstenpakket zal gebeuren in samenwerking met het Gemeentelijk Havenbedrijf en Port Plus, een neutraal dienstenbedrijf dat gespecialiseerd is in informatieverstrekking, projecten en studies in de haven”, zegt Rudi De Meyer van Alfaport.

“Met deze overname nemen wij onze verantwoordelijkheid op in een voor de sector belangrijk gegeven”, zegt Walter Van Mechelen, de voorzitter van Alfaport Antwerpen. “We willen op die manier de continuïteit in de dienstverlening garanderen.”

“Het Gemeentelijk Havenbedrijf is opgetogen met het initiatief van Alfaport,” zegt Luc Arnouts, de commercieel directeur van het havenbedrijf. “De informatie over de verbindingen van Antwerpen met de wereld en de transparante en toegankelijke communicatie daaromtrent maken deel uit van het supply chain-denken dat de Antwerpse havengemeenschap voorstaat. Het is de bedoeling de afgeslankte versie van de afvaartlijsten ook in de toekomst gratis te blijven aanbieden op de website van het havenbedrijf.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer