Nieuws Antwerpen HB Antwerp opent opleidings- en kenniscentrum voor diamantspecialisten en juweliers

HB Antwerp opent opleidings- en kenniscentrum voor diamantspecialisten en juweliers

Foto: Jonas Roosens Photography

HB Antwerp opent opleidings- en kenniscentrum voor diamantspecialisten en juweliers

HB Antwerp, het data– en techbedrijf gespecialiseerd in diamant, opent de HB Academy, een opleidings- en kenniscentrum voor diamantexperten en juweliers. Zo krijgt Antwerpen voor het eerst in decennia terug een volwaardige, structurele slijpersopleiding voor volwassenen.

Op anderhalf jaar tijd groeide HB Antwerp uit tot een scale-up met 85 medewerkers. HB Antwerp brengt het volledige toeleverings- en productieproces van ruwe tot geslepen diamant onder één dak in Antwerpen en stelt alle data ter beschikking.

Margaux Donckier, Director of Communications & External Affairs bij HB Antwerp: “De combinatie van innovatieve technologie, ervaren vakmanschap en transparantie, zorgt ervoor dat juwelenmerken die met HB Antwerp samenwerken volledige inzage krijgen in de toeleverings- en verwerkingsketen van hun diamanten. Hierdoor weten ze exact van waar hun diamanten komen, op welke manier ze ontgonnen en geslepen werden, wat de ecologische voetafdruk is van het hele proces, enz. Dit is voor veel brands steeds belangrijker, omdat de consument hier naar vraagt.”

Om aan de toenemende vraag van de grote  juwelenmerken te kunnen voldoen, heeft HB Antwerp nood aan extra, technisch geschoolde diamantspecialisten die het product diamant kennen, kunnen analyseren, plannen en slijpen en de gesofisticeerde lasers en slijprobotten kunnen aansturen. Omdat de huidige instroom onvoldoende is, zet HB Antwerp nu zelf een kennis- en opleidingscentrum op: HB Academy.

Diamantslijper in 12 weken

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zal HB Academy de komende jaren drie keer per jaar een technische basisopleiding tot diamantslijper organiseren. De opleiding werd erkend door VDAB en zal in september een eerste keer van start gaan. In een eerste fase worden 8 kandidaat-slijpers in 12 weken opgeleid. Vanaf 2023 zal HB Academy de capaciteit gevoelig uitbreiden, waardoor per opleiding 16 slijpers kunnen worden opgeleid. Diegenen die slagen, krijgen automatisch een job aangeboden bij HB Antwerp, waar ze verder worden opgeleid.

Naast het opleiden van slijpers, zet de HB Academy in op het aantrekken en opleiden van diamantplanners en – analisten. Hiermee wordt vooral gemikt op ingenieurs en mensen met een technische achtergrond. Tot slot worden er via de HB Academy interne opleidingen georganiseerd voor het personeel van HB Antwerp, zodat het personeel voortdurend op de hoogte blijft van de allernieuwste technologieën waarmee het bedrijf werkt.

Verder richt de HB Academy zich ook op juweliers en grote horloge- en juwelenbrands. “Hun verkoopspersoneel weet vaak te weinig over het product diamant, waardoor ze het soms moeilijk hebben om op alle vragen van consumenten te antwoorden. HB Academy zal daarom cursussen organiseren over ruwe en geslepen diamant.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.