Nieuws Antwerpen HB Group verhoogt transparantie in de diamantindustrie

HB Group verhoogt transparantie in de diamantindustrie

HB Group verhoogt transparantie in de diamantindustrie

ANTWERPEN – Het Antwerpse technologiebedrijf HB Group introduceert voor de eerste keer ooit een volledig end-to-end supply chain managementsysteem in de diamanthandel. Het systeem zorgt voor volledige transparantie in elke fase, van de verwerking van diamant van ruw tot geslepen. 

Eerder dit jaar kwam de technologiebedrijf HB Group, dat zich op diamantindustrie richt, in het nieuws toen modemerk Louis Vuitton beroep deed op hun kennis en expertise om de tweede grootste diamant ooit te analyseren en te verwerken. Nu introduceert het samen met haar strategische partner Lucara Diamond Corp en de Botswaanse Karowe diamantmijn een managementsysteem dat voor transparantie zorgt in elke fase in de diamanthandel.

HB Group zal alle ruwe diamanten van meer dan 10,8 karaat, die worden ontgonnen in de Karowe mijn in Botswana rechtstreeks aankopen van Lucara. Het technologiebedrijf zal daarna de enige zijn die verantwoordelijk is voor de analyse en verwerking van al deze stenen, waardoor een gestroomlijnd end-to-end supply chain managementsysteem wordt geïntroduceerd dat de transparantie vergroot.

“Met deze samenwerking kunnen we een nieuw tijdperk van prijstransparantie, gebruik van ruwe diamanten en productvernuft inluiden. Met dit strategisch partnership willen we Antwerpen, de wereldleider in diamanthandel, naar een nog hoger niveau tillen. Dit is slechts een eerste stap in een veel breder verhaal”, vertelt Oded Mansori, mede-oprichter van de HB Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.