Nieuws Antwerpen HC Pyrotechnics won vuurwerkfestival van Monte Carlo

HC Pyrotechnics won vuurwerkfestival van Monte Carlo

HC Pyrotechnics won vuurwerkfestival van Monte Carlo

vuur Cliff Hooge uit Boechout is verkozen tot winnaar van het prestigieuze vuurwerkfestival van Monte Carlo. Samen met zijn team van HC Pyrotechnics overtuigde hij de jury met een spectaculaire pyromusical. Vier geselecteerde deelnemers namen het tegen elkaar op tijdens de finale van The International Pyromelodic Firework Competition van Monaco. De professionele jury kroonde het team van Cliff Hooge tot kampioen van de prestigieuze wedstrijd.

Zaakvoerder Cliff is in de wolken met zijn titel: “Elk jaar kiezen we één wedstrijd uit waaraan we willen deelnemen. Dit jaar gingen we in op de uitnodiging van Monaco.” Cliff kon de jury in Monaco overtuigen met zijn pyromusical getiteld Mystify: A journey of emotions. Het spektakel duurde 20 minuten onder begeleiding van de muziek van onder andere Bruno Mars en de Belgische zanger Stromae.

Veel tijd om te genieten van zijn overwinning heeft Cliff niet want hij moet nu samen met zijn team aan de slag met de voorbereidingen van het vuurwerkfestival van Knokke-Heist. Cliff heeft immers al jaren de technische leiding van het festival in handen. Daarnaast heeft Cliff enkele uitnodigingen op zak voor wedstrijden in Canada, Macao en Duitsland. “Wie ons dit jaar nog aan het werk wil zien, moet op 27 augustus zeker afzakken naar Knokke, want daar gaan we onze bekroonde show voor eigen publiek afschieten.”

Cliff is al sinds zijn vijftiende bezig met vuurwerk. Na verloop van tijd maakte hij van zijn passie zijn beroep. Met zijn bedrijf HC Pyrotechnics reist hij de wereld rond om deel te nemen aan vuurwerkfestivals. Naast zijn Belgisch kampioenschap in 2012 won hij nog diverse andere wedstrijden waaronder het festival van Potsdam, Zagreb en Szczecin. Daarnaast wordt Cliff ook regelmatig gevraagd voor grote evenementen. Zo werkte hij afgelopen winter 3 maanden aan verschillende projecten in Dubai. Een van die projecten was een vuurwerk van elf kilometer lang voor de opening van de Dubai Tram.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.