Nieuws Antwerpen HCI start bouwwerken op langs Scheldelaan

HCI start bouwwerken op langs Scheldelaan

HCI start bouwwerken op langs Scheldelaan

vacuumDe bouwwerken voor de nieuwe hoofdzetel van HCI aan de Antwerpse Scheldelaan zijn opgestart. HCI verhuist volgend jaar in de zomer van Kapellen naar de haven. Het bedrijf is in volle expansie. HCI in gespecialiseerd in industriële reiniging, catalyst handling en transport van afvalstoffen.

In zijn nieuwe vestiging in de haven van Antwerpen zal HCI ook dicht bij zijn klanten zitten. Het bedrijf is nu eenmaal direct gelieerd aan de petrochemie. Zeker de vestiging in Kapellen. De klanten doen een beroep op het bedrijf om installaties, tanks en leidingsnetwerken te onderhouden. Opslagtanks, pijpleidingen, reactoren en wegen worden schoongemaakt door de ploegen van HCI. De vestiging in Terneuzen is toegespitst op de petrochemiebedrijven van Zeeland. Jacobs NV, de dochteronderneming in Olen is gespecialiseerd in rioolreiniging, wegdekreiniging onder hoge druk en industriële reinigingsopdrachten bij KMO’s.

HCI zorgt daarnaast ook voor de afvoer van het afval. Het bedrijf zet daartoe vacuümwagens, reservoirs en containers in.

Veiligheid is in alle opzichten een van de topprioriteiten van HCI. Het bedrijf werkt nu eenmaal in een omgeving van Seveso-bedrijven en dan komt het erop aan de veiligheidsnormen te respecteren. In eerste instantie dan voor de veiligheid van het eigen personeel. Een voorafgaand onderzoek is in dit opzicht altijd prioritair.

HCI werd zo’n 28 jaar geleden opgericht door Peter Matthyns, de vader van de huidige zaakvoerder Jürgen Matthijns die samen met zijn collega Jan Cockx het bedrijf aanstuurt. De onderneming tekende verleden jaar voor een omzet van liefst 40 miljoen euro.

HCI is nog altijd op zoek naar goede gemotiveerde werknemers. “We draaien vandaag voluit”, zegt Jan Cockx nog. “Zelfs op 120%. We kunnen altijd bijkomende mensen gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.