Nieuws Antwerpen HCI zoekt dringend industriële reinigers

HCI zoekt dringend industriële reinigers

HCI zoekt dringend industriële reinigers

cleaningHCI uit Kapellen realiseerde verleden jaar een omzetgroei van liefst 10%. HCI is een industrieel schoonmaakbedrijf dat vooral gespecialiseerd is in de cleaning van petrochemische installaties. Het bedrijf wil dringend bijkomend personeel aanwerven.

Vader Peter Matthyns richtte HCI in 1987 op en zag het bedrijf ondertussen doorgroeien tot vandaag een ometcijfer van ineens 34 miljoen euro. De onderneming is meegegroeid met de snelle ontwikkelingen van de petrochemie in de haven van Antwerpen. HCI is nagenoeg overal thuis. “Wij kennen de haven als onze broekzak” zegt Jürgen Matthyns. Jürgen nam de leiding over het bedrijf destijds over van zijn bedrijf. Na de instap van de Groep Machiels zette Jürgen samen met Jan Cockx in 2006 een management buy-out op waardoor hij nu samen met Jan Cockx het bedrijf controleert.

Ondertussen heeft de groep ook al een eigen dochteronderneming in Nederland, werd het bedrijf Jacobs uit Olen overgenomen en draait het eigen veiligheidsbedrijf SES ondertussen vlot mee binnen het geheel. “Bij het industrieel reinigen van tanks of containers worden steeds meer veiligheidsaspecten gesteld. Wij hebben daarom het initiatief genomen om zelf specialisten op te leiden die oa. gasanalyses moeten maken vooraleer het reinigen van de installaties kan beginnen.”

De groei van 10% in 2012 zal allicht geen uitschieter zijn. In de loop van het jaar hebben nogal wat grote bedrijven onderhoudsrevisies gepland. Zo Total, Exxon en BASF. Werk zat dus. Ook voor HCI dat ongetwijfeld verscheidene onderhoudsopdrachten zal binnenhalen. “De grote ondernemingen splitsen hun onderhoudsopdrachten vandaag doorgaans op in verscheidene blokken. Kwestie van veiligheid en kwaliteit te laten primeren. Dat speelt ongetwijfeld in ons voordeel”, zegt Jürgen Matthyns.

De groep stelt vandaag zo’n 325 mensen tewerk. HCI is evenwel onverminderd op zoek naar bijkomend personeel. Mensen die hogedrukreiniging tot 2700 bar aankunnen, kunnen werken met vacuümwagens, reactoren kunnen dumpen en vullen enz. “Zo’n mensen zijn niet makkelijk te vinden. Maar we zijn er best toe bereid om mensen die interesse hebben op te leiden in de stiel. Wél is een goede kennis van het Nederlands vereist en moeten de kandidaten in het bezit zijn van een certificaat basisveiligheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.