Nieuws Antwerpen Headhunters en recruteringsspecialisten jagen op goede profielen

Headhunters en recruteringsspecialisten jagen op goede profielen

Headhunters en recruteringsspecialisten jagen op goede profielen

patrick van lijseEen recruteringbureau en een headhunter kunnen perfect samenwerken. Zeker als ze beiden pakweg dezelfde nichemarkten viseren. E+ uit Zwijndrecht en Atlantae uit Lokeren hebben daarom samen het bedrijf Eplus Jobs4Engineers opgezet. In de fusiebeweging hopen ze hun marktpenetratie nog te versterken.

De jacht op goede personeelsleden wordt opgedreven. Zeker in crisistijden. De meeste personeelsleden aarzelen om vandaag van job te veranderen. Ze willen wel maar ze zijn bang voor het onzekere economische klimaat. Ze blijven daarom liever zitten en wachten af.

“Kijk eens, we beseffen best dat heel wat bedrijven zich op de recruteringsmarkt gooien”, zegt Patrick Van Lijsebetten van Eplus Jobs4Engineers. “Iedereen drijft het tempo op. Wij viseren evenwel een heel specifieke nichemarkt. Die van de mensen met een hoger technisch profiel. Het gaat ons dus om ontwikkelingsingenieurs, onderzoekers, technische en commerciële functies, operationele managers…. In die markt is de concurrentie minder hard. Overigens zijn we ook helemaal geen interimbedrijf. Ons gaat het om vaste contracten.”

Patrick Van Lijsebetten was met Atlantae zelf al meer dan 10 jaar actief in de executive search. “We werkten met Atlantae evenwel pro-actief. Dit betekent dat we zelf op zoek gingen naar valabele kandidaten en profielen. We bouwden op die manier een klantenbestand uit over het hele land. Tot zelfs in Nederland.” In de fusie met E+ kan diezelfde pro-actieve filosofie aangehouden worden. Het gaat dan om de zoektocht naar goede technici in de sectoren automatisering, chemie en farma.

Het fusiebedrijf heeft zich ondertussen geïnstalleerd in Zwijndrecht. In de nieuwe groep zijn 15 mensen actief. “Onze vestiging in Lokeren was te klein. We opteerden dan ook voor Zwijndrecht.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.