Nieuws Antwerpen Helft Antwerps-Wase bedrijven houdt rekening met tweede lockdown

Helft Antwerps-Wase bedrijven houdt rekening met tweede lockdown

Helft Antwerps-Wase bedrijven houdt rekening met tweede lockdown

ANTWERPEN – Precies de helft van de bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland houdt rekening met een heropflakkering van de corona-pandemie, en dus ook met nieuwe lockdownmaatregelen deze zomer of dit najaar. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Voka.

“Ondanks de versoepeling van de noodmaatregelen, leeft er duidelijk nog heel wat bezorgdheid bij onze ondernemers. Maar in de huidige omstandigheden, kan je beter een realistische inschatting maken. Dan ben je op alles voorbereid”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Zowat 60% zegt begrip te hebben voor de maatregelen die de overheid de voorbij weken heeft genomen om de epidemie in te dijken. De Antwerps-Wase bedrijven zitten hier min of meer op dezelfde lijn als de rest van Vlaanderen.

Toch heeft meer dan de helft van de bedrijven in de ruime regio rond Antwerpen er vertrouwen in dat ze een tweede lockdown van dezelfde orde zouden aankunnen. Dat percentage ligt beduidend hoger dan in de rest van Vlaanderen.

Luc Luwel: “Dat is hoopgevend. Wellicht speelt hier opnieuw de aanwezigheid van de sterke industrieel-maritieme cluster die voor een belangrijk deel toch is kunnen verder draaien. Dat heeft ervoor gezorgd dat onze hele waardenketting iets beter beschermd is. Maar we moeten toch voorzichtig zijn. Ook in onze regio, die sterk exportgericht is, zien we dat de marktvraag traag aantrekt. Laat ons dus nog een paar weken afwachten alvorens harde conclusies te trekken.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.