Nieuws Antwerpen Helft minder faillissementen in oktober

Helft minder faillissementen in oktober

Helft minder faillissementen in oktober

ANTWERPEN – In oktober gingen er 645 bedrijven failliet in België, een daling van 38,3% in vergelijking met oktober 2019. Het Vlaamse Gewest volgt dezelfde tendens met een daling van 39,1%. De cijfers in Antwerpen zijn nog frappanter. In de provincie Antwerpen werden 96 bedrijven failliet verklaard in oktober, een daling van maar liefst 50,8% tegenover vorig jaar. In het arrondissement Antwerpen gaat het om 61 faillissementsuitspraken (-55,2%).

Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: “Het lage aantal faillissementen in de huidige omstandigheden zal menigeen vreemd in de oren klinken. Zeker nu we weer een situatie zijn aanbeland die zeer ingrijpende gevolgen heeft voor onze economie. De faillissementscijfers zeggen op dit moment dan ook niets over de reële economie. Veel bedrijven hebben het uitermate zwaar om het hoofd boven water te houden, het enige wat hen nog in leven houdt zijn de steunmaatregelen van overheidswege. Zelfs met deze steun zien we in onze cijfers en met behulp van onze rekenmodellen zoals de Graydon Impactscore, dat zelfs met deze steun het voor veel bedrijven ophoudt. We verwachten dan ook een faillissementsstorm deze winter.”

Balans na 10 maanden

Over de eerste tien maanden van 2020 zijn er in ons land 6.777 bedrijven failliet gegaan, een daling van 31% ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar. Van januari tot en met oktober kennen ook de provincie Antwerpen (-26,9%) en het arrondissement Antwerpen (-27,9%) een gelijkaardige daling van het aantal faillissementen.

Het grootste banenverlies (406 verloren jobs) werd in oktober genoteerd door het faillissement van Wibra België, met hoofdzetel in Temse.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.