Nieuws Antwerpen Henri Brant verhuisd van Deurne naar Wijnegem

Henri Brant verhuisd van Deurne naar Wijnegem

Henri Brant verhuisd van Deurne naar Wijnegem

ATS-LOGO-CMYK-[Converted]De distributeur van elektrotechnisch materiaal, Henri Brant NV is verhuisd van Deurne naar Wijnegem. Daarmee wordt een nieuwe fase ingezet in de nu al 109-jarige geschiedenis van het bedrijf. Henri Brant had zich in de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in verlichting van oa. magazijnen, garages, parkings, sporthallen en benzinestations.

Henri Brant is een expansief familiebedrijf dat al sinds 1904 actief is op de markt van elektrotechnisch materiaal. De familie Brant heeft al die jaren doelbewust gewerkt aan een systematische diversificatiestrategie waarbij de nieuwe marktontwikkelingen op de voet gevolgd werden.

Om de verdere groei te ondersteunen werd in 2011 een meerderheidsparticipatie in het bedrijf verkocht aan de ATS Groep uit Merelbeke. De ATS Groep is eveneens een familiebedrijf die gerund wordt door René Schepens. ATS heeft onderhand een tiental vestigingen verspreid over heel België en zag in een samenwerking met Henri Brant een mogelijkheid om de marktpositie in de Antwerpse regio te versterken. ATS is als multidisciplinaire technologiegroep actief in elektro, mechanica en de distributie ervan. Het gaat dan om automatisering, branddetectie, engineering, ICT, koeltechnieken, material handling, piping, databekabeling, elektrochemie, machinebouw enz. De groep telt ondertussen al meer dan 600 medewerkers en tekende verleden jaar voor een omzet van 110 miljoen euro.

In de verhuis van Deurne naar Wijnegem kan Henri Brant zijn klanten nog beter bedienen, was de redenering. De vestiging aan de Bijkhoevelaan beschikt over een ruime parking en een groot magazijn. Het gebouw werd aangekocht, gestript en na de ombouw volledig voorzien van de modernste technieken op het vlak van camerabewaking, toegangscontrole, branddetectie, automatisering en led-verlichting.

Henri Brant stelt nu 11 mensen tewerk en tekent voor een omzet van 4,3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.