Nieuws Antwerpen Hercules verhuisd van Wilrijk naar Noorderlaan

Hercules verhuisd van Wilrijk naar Noorderlaan

Hercules verhuisd van Wilrijk naar Noorderlaan

hercules
Het transportbedrijf Hercules is verhuisd van Wilrijk naar een nieuwe site aan de Antwerpse Noorderlaan. Herkules is als transporteur gespecialiseerd in uitzonderlijke ladingen. Na de fusie met het bedrijf Hermess waren de installaties in Wilrijk te klein geworeden.

Herkules kan het allemaal aan: machines verhuizen, zware kunstwerken verplaatsen, projectexpeditie en bevrachting van regulier en uitzonderlijk vervoer. Omdat de kantoren in Wilrijk na de fusie met Hermess te klein bleken werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd eerder toevallig gevonden langs de Noorderlaan. Het twee jaar oude pand is uiterst functioneel met 830 m² magazijn, 140 m² kantoren en voldoende ruimte voor en naast het gebouw om de bestel- en vrachtwagens te parkeren. Door de extra grote poorten is het mogelijk om de oversized cargo op trailer gewoon het magazijn binnen te rijden.

Het gebouw is ook geografisch ideaal gelegen: veel klanten en leveranciers zijn gevestigd op en langs de Noorderlaan en in Nederland. Ook voor de medewerkers, waarvan de meesten ten noorden van Antwerpen wonen, is de verhuis een verbetering. Er werd nu extra aandacht besteed aan een comfortabele infrastructuur voor alle medewerkers, met kleedkamer, refter, ruime sanitaire voorzieningen, enz…..

In de kantoren van bedrijfsleiding en medewerkers op de eerste verdieping is nog voldoende ruimte voor toekomstig extra personeel. Met de uitbreiding en centralisatie van kantoren en magazijnen mikt Herkules op een nog efficiëntere werking en interne communicatie.

Zaakvoerder Alain Blokland: “Door de voortdurende groei, barstte de locatie in Wilrijk uit zijn voegen waardoor een verhuis zich opdrong. Zelfs in onzekere tijden moet men vertrouwen blijven hebben in de toekomst. Een toekomst die we trouwens gedeeltelijk zelf creëren. Mijn motto is steeds: durven springen!”

Herkules werd in 2002 opgericht door expediteur Alain Blokland. Hij had zich eerder al gespecialiseerd in zware ladingen. De naam van de firma verwijst naar Herakles uit de Griekse mythologie die bekend staat om zijn enorme kracht en intelligentie.

Drie jaar geleden, in mei 2011, werd samengegaan met het bedrijf Hermess dat gespecialiseerd is in bevrachting van conventionele en uitzonderlijke lading.

Alain en zijn vader Willem Blokland vormen samen met Philippe Goris en diens vader Sus, beiden de vroegere eigenaars van Hermess, de bedrijfsleiding en administratieve tak van Herkules.

Herkules komt ter plaatse bij de klant on site, in showrooms, productiehallen, op beurzen, enz., en dit in heel Europa. Het bedrijf verzorgt ook de verhuis van een volledige bedrijfsunit of productielijn en het ontmantelen, opbouwen, plaatsen en verplaatsen van assemblagelijnen, transformatoren, stoomketels, verwarmingsketels, enz. Hercules is tevens uitgegroeid tot dé verhuizer bij uitstek van grote kunstwerken dankzij de doorgedreven vakkennis, een uitgebreide voorbereiding en de grote precisie die de crew hanteert. Als geregistreerd expediteur in Antwerpen verzorgen zij eveneens luchtvracht, zeevracht of projecten over land. Voor overzeese installaties werkt Hercules samen met betrouwbare partners in het desbetreffende land. Zowel intern als bij klanten worden de meest strenge maatregelen gehanteerd. Het bedrijf is dan ook VCA** gecertificeerd. Dit certificaat garandeert de veiligheid, het welzijn en de gezondheid van alle betrokkenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.