Nieuws Antwerpen Herentalse couturier opent zaak in Antwerpen

Herentalse couturier opent zaak in Antwerpen

Herentalse couturier opent zaak in Antwerpen

tod-b-openingThomas Op de Beeck, die een jaar geleden zijn eerste winkel in de Fraikinstraat in Herentals opende onder de naam Tod-B Tailoring, zet een stap naar de grootstad. Op zaterdag 26 november opent hij een tweede zaak in Antwerpen.

Het was al langer het plan van de 26-jarige ondernemer om in Antwerpen een zaak te openen. “Toevallig botste ik op een prachtig pand aan de Plantin en Moretuslei 69”, zegt Thomas.

Met Tod-B Tailoring biedt de Herentalsenaar kostuums op maat aan. Thomas Op de Beeck neemt de afmetingen, adviseert over stoffen, kleuren en afwerkingen en laat het pak vervolgens maken in een atelier. “Ik wou in eerste instantie aftoetsen of er in de Kempen een publiek was. Dat is alleszins het geval. Maar feit is dat zoiets in een stad als Antwerpen harder leeft. Het pand in Antwerpen past volledig in het plaatje. Daar zal ik ook een veel grotere zichtbaarheid hebben en meer passage.”

Thomas Op de Beeck zal zijn winkel in Antwerpen zelf runnen en bijgevolg schakelt de zaak in Herentals over op een afsprakensysteem. “In de praktijk maken de mensen nu sowieso al bijna altijd een afspraak”, zegt zaakvoerder Thomas die ook tot bij de klant thuis of op het werk gaat indien die dat wenst.

Naast maatpakken, broeken, blazers en hemden is de ontwerper sinds kort onder de naam Tod-B Shoe Company gestart met een eigen schoenenlijn. “Die omvat nu drie sneakers die zowel mooi onder een pak als onder een jeans passen. Weldra zullen de eerste geklede schoenen, twee basismodellen, de schoencollectie aanvullen. De bedoeling is om die uit te breiden naar zes of zeven modellen. In de tweede helft van volgend jaar wil ik ook starten met het volledig op maat maken van schoenen, zoals dat nu gebeurt met de kostuums. Veel klanten vragen om in hun geheel gekleed te worden en met de schoenen erbij kan ik dat nu waarmaken.”

Binnenkort zou er ook nog een op maat gemaakt jeanslabel volgen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.