Nieuws Antwerpen Herstelling waterafvoer op E19 tussen Antwerpen en Mechelen

Herstelling waterafvoer op E19 tussen Antwerpen en Mechelen

Herstelling waterafvoer op E19 tussen Antwerpen en Mechelen

ANTWERPEN – Van 18 februari tot 17 maart gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kolken (waterafvoeren) herstellen langs de middenberm van de E19 tussen Antwerpen en Mechelen. De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats om de hinder voor het verkeer te beperken, behalve op maandag 18 februari.

Op de E19 tussen de Craeybeckxtunnel en het op- en afrittencomplex Mechelen-Zuid zijn de kolken die het regenwater afvoeren aan vernieuwing toe. Zo zijn een aantal roosters van de kolken verzakt of vertonen ze schade door corrosie van het metaal. In totaal worden er langs de middenberm van de snelweg 61 kolken hersteld of volledig vervangen.

Om de kolken te kunnen herstellen, wordt plaatselijk de linkerrijstrook van de snelweg ingenomen.

Op maandag 18 februari worden drie kolken hersteld op de rijrichting naar Antwerpen, tussen de afrit Kontich en de afrit UZA. Er wordt dan éénmalig overdag gewerkt tussen 10 en 15 uur om de herstellingen te kunnen testen en bijsturen. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

De overige kolken bevinden zich op de rijrichting naar Brussel, tussen de Craeybeckxtunnel en het complex Mechelen-Zuid. Deze werken gebeuren uitsluitend ’s avonds en ’s nachts van maandag tot vrijdag tussen 20 en 5 uur. De werken zullen in totaal zo’n vier weken duren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.