Nieuws Antwerpen Herstructurering en ontslagen bij uitgeverij Van In/De Boeck

Herstructurering en ontslagen bij uitgeverij Van In/De Boeck

Herstructurering en ontslagen bij uitgeverij Van In/De Boeck

van-inDe educatieve uitgeverij Van In / De Boeck, kondigt een herstructurering aan waarbij 38 ontslagen zullen vallen. Tegen het voorjaar  van 2017 komt er  een nieuwe organisatiestructuur. Uitgeverij Van In, de grootste uitgever van educatieve boeken van het land, nam in juni De Boeck over, de vierde grootste speler op dezelfde markt. Samen stellen ze 205 medewerkers tewerk in vier kantoren en twee magazijnen in Wommelgem, Berchem en Louvain-La-Neuve.

In een persmededeling wijst de groep erop dat het onderwijs snel evolueert. Met name gepersonaliseerd leren kent een snelle groei. De markten waarin de uitgeverij actief is, Vlaanderen en Franstalig België zijn klein en erg versnipperd. CEO Winfried Mortelmans: ” We zijn vandaag toonaangevend, en willen dat ook zo houden. Daarom willen we blijven investeren in kwalitatieve content en digitale platformen”.

In de nieuwe organisatie zullen  alle medewerkers voor de Vlaamse markt vanuit de kantoren in Wommelgem werken. Alle Franstalige medewerkers verhuizen uit de beide kantoren in Louvain-La-Neuve naar één nieuw kantoor in dezelfde regio. Het magazijn wordt ook gecentraliseerd in Wommelgem. De logistieke activiteiten van Louvain-La-Neuve worden overgebracht naar Wommelgem. Dochteronderneming Schoolonline blijft werken vanuit Gent.
Door de fusie van Van In en De Boeck zijn er dubbele functies ontstaan, zegt de uitgeverij. Daarom moeten er 38 medewerkers worden ontslagen, verdeeld over de twee organisaties. Een definitieve beslissing over deze ontslagen zal pas genomen worden na overleg met de sociale partners in het kader van de wet-Renault.

De entiteiten van De Boeck vertegenwoordigen samen 16,9 miljoen € omzet (2015). Van In NV realiseerde in 2015 zo’n 35 miljoen euro omzet.
Uitgeverij Van In is een 100% dochter van het Nederlandse Sanoma Learning BV, dat actief is in Nederland, Finland, Zweden, Polen, en dus België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.