Nieuws Antwerpen Herstructureringen binnen Burger Groep

Herstructureringen binnen Burger Groep

Herstructureringen binnen Burger Groep

burgertjeDe Nederlandse Burger Groep heeft zijn activiteiten in Antwerpen en in de rest van de wereld herschikt. De Burger Groep is oa. actief als lijnagentuur en als expeditiebedrijf. Die activiteiten zullen voortaan afzonderlijk als profit centers gerund worden. Ze zullen zowel in Antwerpen als internationaal worden aangestuurd door de Antwerpenaars Hugo de Vocht en Paul Visser.

De Koninklijke Burger Groep heeft een internationale reputatie in scheepvaartmiddens. Het bedrijf is overigens meer dan 230 jaar oud en maakt deel uit van de al even gerespecteerde Cornelder Groep.

Het management heeft alvast beslist om de activiteiten als lijnagentuur en als expeditiebedrijf van elkaar los te koppelen. Als lijnagentuur runt de Burger Groep in Antwerpen VO Agencies, Cornelder Belgium en Burger Liner Agencies. De bedrijven vertegenwoordigen zo’n 30 internationale rederijen. Het gaat dan zowel om containerrederijen als het vervoer van project cargo. Als expediteur wordt Burger Logistic Service in de markt gezet.

De internationale groep heeft in de afgelopen jaren al verscheidene herstrutureringen opgezet en in dit opzicht onlangs nog haar activiteiten op het vlak van port services verkocht. De herschikking binnen de business units lijnagentuur en expeditie moeten “de flexibiliteit binnen de activiteiten en de verantwoordelijkheid van de managers versterken.”

Hugo De Vocht en Paul Visser gaan in hun nieuwe functies rapporteren aan Rimco de Groot, de cfo van de groep. In diezelfde herschikking legt ceo Coert Kleijwegt zijn mandaat binnen de groep neer.

De Burger Groep stelt in Antwerpen zo’n 60 mensen tewerk. De groep beschikt anderzijds over 26 internationale kantoren en heeft 450 mensen op de pay rol.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.