Nieuws Antwerpen Hertog Jan krijgt plaats in top 100 van The World’s Best Restaurants

Hertog Jan krijgt plaats in top 100 van The World’s Best Restaurants

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Foto Jan Van Der Perre

Hertog Jan krijgt plaats in top 100 van The World’s Best Restaurants

ANTWERPEN – Hertog Jan at Botanic komt binnen op de 93ste plaats in de lijst van The World’s Best Restaurants. Gert de Mangeleer opende pas negen maanden terug de deuren van de opvolger van Hertog Jan.

The World’s 50 Best Restaurants is een lijst die wordt opgesteld door 1080 culinaire experten. De top 50 wordt bekendgemaakt op 18 juli, als voorproefje zijn er nu al de plaatsen 51 tot 100. Hertog Jan at Botanic is een van de nieuwkomers in de lijst, op plaats 93.

“Een ode aan zijn voorganger, Hertog Jan in Zedelgem, dat de deuren sloot in 2018”, staat er te lezen in de lijst. “Chef Gert de Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens gingen terug naar de tekentafel met dit gezellig en hedendaags restaurant in Antwerpen.”

Drie Belgische restaurants

Chefkok Gert de Mangeleer en restaurantmanager Joachim Boudens openden in oktober 2021 de deuren van het eerste van vier restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp, het hotelcomplex op de historische site van het Elzenveld in hartje Antwerpen. Sindsdien mochten ze al twee Michelinsterren in ontvangst nemen.

In The World’s Best Restaurants 2021 stonden drie Belgische restaurants. The Jane stond op nummer 66, Willem Hiele op nummer 77. Het Hof van Cleve kreeg een plaats de top 50. Het restaurant van Peter Goossens landde op de 36ste plaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.