Nieuws Antwerpen Het Boekenhof bezorgt de Rupelstreek een upgrade

Het Boekenhof bezorgt de Rupelstreek een upgrade

Het Boekenhof bezorgt de Rupelstreek een upgrade

Kris Mampaey en en Ilse Selderslaghs openen aankomende zomer totaalconcept Het Boekenhof in Niel. Met een mix van hun B&B, bistro en feestzaal willen ze inspelen op het groeiende tekort aan overnachtingsmogelijkheden en toeristische voorzieningen in de regio.

Kris en Ilse baatten acht jaar lang Camping Domaine Le Peyral uit in het zuiden van Frankrijk. Het gemis van vrienden en familie nam steeds toe, maar ook hun passie voor de toeristische sector bleef groeien. Daarom besloot het koppel om in Niel een nieuwe zaak te openen. Deze keer kozen ze voor een totaalconcept: Het Boekenhof omvat een bistro, een gelegenheidszaal én een B&B met vier gastenkamers.

“De bouwwerken van de bistro en de feestzaal zijn volop aan de gang, zodat we deze zomer kunnen opstarten. Daarnaast zoeken we via een crowdlendingcampagne bij WinWinner financiering om in het najaar ook de B&B te openen”, aldus Kris Mampaey.

Duurzaam en lokaal

In eerste instantie richt het koppel zich op een lokaal cliënteel, om later hun naamsbekendheid ook buiten de regio op te drijven en een zakelijk klantenbestand op te bouwen. Centraal bij Het Boekenhof staat de duurzame en lokale visie.

“Als enige onderneming in de omgeving wekken we onze eigen elektriciteit op”, vertelt Kris. “Daarnaast installeren we in de tuin een wadi, werken we bewust samen met lokale handelaars en promoten we streekproducten. Zulke initiatieven spreken meer dan ooit aan, vooral bij de jonge generatie inwoners in de streek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.