Nieuws Antwerpen Het Boerenijsje uit Wuustwezel is Korte Keten Kop

Het Boerenijsje uit Wuustwezel is Korte Keten Kop

Het Boerenijsje uit Wuustwezel is Korte Keten Kop

WUUSTWEZEL – Op de aftrap van de Week van de Korte Keten bij Hoevewinkel Vercammen in Koningshooikt is het Boerenijsje uitgeroepen tot Korte Keten Kop. De melkvee- en ijsjeshoeve uit Wuustwezel wordt zo ambassadeur van de korte keten in provincie Antwerpen.

Van 4 tot 12 mei vindt in heel Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats. In provincie Antwerpen organiseren tientallen producenten, organisaties en gemeentebesturen meer dan 100 activiteiten om de korte keten in hun buurt meer bekendheid te geven: van proeverijen en rondleidingen tot opendeurdagen en boerenmarkten.

De editie kent ook een ambassadeur en met 1.185 stemmen van het grote publiek achter haar naam is dat het Boerenijsje van zussen Mieke, Sofie en Evelien Aertsen geworden. Dei groeide uit van gangbare melkveeboerderij tot een bloeiende ijsjes- en pannenkoekenhoeve waar jaarlijks zo’n 60.000 mensen komen smullen.

“Via initiatieven als boerenontbijten, een maïsdoolhof en pannenkoekendagen laten we iedereen op een heerlijke manier kennis maken met de boerenstiel. Voor gezinnen met kinderen is dit een paradijs: koeien zien, kalfjes aaien, volop ruimte om te spelen en te rennen. Bovendien toveren we met onze producten een glimlach op hun gezicht. We zijn dan ook trots op wat we hier met het hele team voor elkaar krijgen”, zegt Mieke Aertsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.