Nieuws Antwerpen Het is officieel: vanaf 4 mei mogen bedrijven weer open

Het is officieel: vanaf 4 mei mogen bedrijven weer open

Het is officieel: vanaf 4 mei mogen bedrijven weer open

ANTWERPEN – De eerste fase van het afbouwplan gaat zoals voorzien op 4 mei in. De experten van de GEES, de groep belast met de exitstrategie, hebben verklaard dat de huidige evolutie van de covid-19 epidemie dat toelaat, laat premier Sophie Wilmès woensdagavond weten. Op 4 mei kunnen dus heel wat bedrijven terug aan de slag, mits de nodige beschermingsmaatregelen.

Het kernkabinet zit woensdagavond samen met de minister-presidenten van de deelstaten en de experten van de GEES. Zij dringen er ook op aan dat de beschermende maatregelen, de testing en de tracing zo snel mogelijk operationeel zijn. Het ministerieel besluit over deze fase wordt donderdag in het Staatsblad gepubliceerd.

Vorige week maakte de Nationale Veiligheidsraad de exitstrategie bekend voor ons land. Vanaf 4 mei worden stoffen mondmaskers (of een sjaal of bandana) verplicht op het openbaar vervoer voor gebruikers van 12 jaar en ouder. Heel wat bedrijven waar niet voldoende fysieke afstand gehouden kan worden, zullen aan de slag kunnen als ze een reeks gezondheidsaanbevelingen volgen.

Voor winkels en horeca verandert er niets, al mogen stoffenwinkels dan wel al hun deuren openen. Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.