Nieuws Het werkgeluk van je medewerkers is prioriteit

Het werkgeluk van je medewerkers is prioriteit

Alexandra Limage

Het werkgeluk van je medewerkers is prioriteit

Op dinsdag 5 oktober vond het Sustainable Stories evenement van Made In plaats. Een 70-tal ondernemers gingen in debat rond een aantal duurzaamheidsthema’s. De komende dagen brengen  we een aantal korte video’s over de 7 stellingen die de aanwezigen voorgeschoteld kregen.

‘Het werkgeluk van je medewerkers is prioriteit’. Dat is de eerste stelling waarover de aanwezige ondernemers in debat gingen. De bedoeling was om samen met hun tafelgenoten tot een consensus te komen en zich akkoord of niet akkoord te verklaren met de stelling. Bekijk in onderstaande video wat de uitkomst was…

“We spenderen zoveel tijd samen op de werkvloer dat onze medewerkers haast familie zijn. Behandel ze dan ook zo!”

Alexandra Limage (Sprint Transport)

Om deze stelling een beetje te kaderen:

Dat het vinden en het behouden van medewerkers cruciaal is vandaag de dag, daar zijn we het allemaal over eens. Ik zou zelfs durven stellen dat The War for talent over is en dat het talent gewonnen heeft. Mensen kunnen vandaag de dag kiezen waar ze aan de slag gaan. Bovendien geeft één op de vier medewerkers aan dat ze eraan denken om hun huidige werkgever in te ruilen voor een andere. Accent Jobs, door Vlerick verkozen tot Greatest place to work 2021, investeert bewust in haar medewerkers. In het eerste jaar krijgt een personeelslid er 200 uur opleiding. Als iemand promotie maakt of een bedrijfsauto krijgt, wordt dat gevierd in het bijzijn van de familie. Enzovoort. Is ieder bedrijf bereidt om zo ver te gaan… ?

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.